Gent koud opzijgezet door de Limburgers

<p>Foto Jan Vanmedegael</p>

Op het begin van de 6e speeldag van de Euromillions Volley League was de eerste plaats verdeeld onder drie ploegen: Knack Roeselare, Lindemans Aalst en natuurlijk ook VC GREENYARD Maaseik.

Gent was de uitdager van de speeldag om de Maaslanders proberen punten af te snoepen

De thuisploeg begon met D'Heer, Ahyi, Vandecaveye, Ogink, Degruyter, Predius en libero Dufraing. Coach Banks stelde Wojcik, Zimmerman, Kvalen, Semeniuk, Maan, Aganits en libero Dronkers op.

Set 1 verliep enorm gelijkopgaand. Gent knokte voor elk punt en dwong Maaseik vaak tot het uiterste om niet op achterstand te komen: over 4-4 ging het al vlot naar 11-11 en later ook 18-18 na een knappe pipe-aanval van kapitein Maan. Gent knokte zich dankzij een sterke D’Heer zelfs op voorsprong bij 21-19, time-out bij Maaseik. De wake-up call van coach Banks kwam net op tijd. Maan bracht de Maaslanders weer langszij met een zwiepende opslag bij 22-22, de ingevallen Kindt zorgde voor het eerste setpunt. De bezoekers wonnen de eerste set uiteindelijk met het kleinste verschil: 23-25.

Coach Banks drong er op aan om de tweede set niet zo spannend te laten worden, maar dat werd moeilijker als gedacht. Gent haalde iedere bal van de grond en bouwde een kleine voorsprong uit bij 13-11. Na een pipe-aanval van Predius, 15-11, greep coach Banks opnieuw naar zijn time-out. Zimmerman en Semeniuk aan het opslagkanon zorgden meteen voor 16-17. Kvalen voegde daar nog een ace aan toe die zorgde voor 17-20. Kindt viel opnieuw in en zorgde opnieuw met een knap blok voor de eerste setbal. De set werd gewonnen met 20-25.

In set drie was het opnieuw Gent dat het voortouw nam: 4-1 na een ace van Ogink. De Gentenaren vochten nog harder dan in de vorige twee sets waardoor Maaseik het nu echt moeilijk kreeg, 12-9. Coach Banks vluchtte opnieuw in de time-out maar deze keer volgde er geen remonte meer, 20-17. Via 23-20 haalde de thuisploeg de derde set binnen met 25-23.

Wou Maaseik geen punten verliezen in Oost-Vlaanderen, dan moest het de vierde set winnend afsluiten. Kapitein Maan was daar ook op gebrand en nam zijn team mee op sleeptouw, 1-4 na een opnieuw een knappe pipe-aanval. Gent liet zich tevens op enkele fouten betrappen en zo kon Maaseik de voorsprong verder uitbouwen naar 9-15 na een knappe verdedeging van Kvalen, Wojcik werke af. De roodhemden hadden de smaak te pakken en bleven het gaspedaal induwen: 9-17 na een kill-block van Semeniuk, die later tot man van de match werd gekroond. Maan toonde zich sterk aan het net, Semeniuk voegde er nog een ace aan toe en zo stond er 13-23 te lezen. Maaseik won de vierde set met 15-25.

De volle 3 punten komen dus mee naar de Maaskant komen. Tevens won ook Roeselare in Achel en Aalst in Menen waardoor er nog steeds 3 ploegen met een gelijk aantal punten aan kop staan van de Euromillions Volley League.

Nu woensdag moet de competitie even wijken voor bekervolleybal. VC GREENYARD Maaseik ontvangt Knack Roeselare voor de halve finale van de beker. Alle ingrediënten zijn aanwezig om er opnieuw een klassieker van te maken op het scherpst van de snee.