Genoeg gevierd. En nu serieus…

<p>Foto Zupp</p>

Het is zover: volleybalseizoen 2018-2019 trekt zich nu zaterdag 13/10 op gang. Landskampioen VC GREENYARD Maaseik mag voor zijn eerste competitiewedstrijd in deze EuroMillions Volley League naar Gent.

Even snuffelen op de website van Caruur Volley Gent leert ons o.a. dat we ginds te maken krijgen met een team van twaalf 18- tot 24-jarigen en één 'oudere' die nog 29 moet worden… Deze bende hongerige jonge wolven wordt ongetwijfeld al weken speciaal voor deze wedstrijd opgepept door Michiel Ahyi.

Michiel, die in het voorbije seizoen geregeld even mocht opdraven in ons kampioenenteam, wil allicht dé match van zijn leven spelen tegen zijn vroegere maten. Ook Thomas Konings, vorig seizoen nog doublure van Hendrik Tuerlinckx bij Knack Roeselare, zal (net zoals enkele andere jeugd-internationals) zijn waarde willen bewijzen... voor zover dat nog nodig is. Niet te onderschatten, die jeugdige bende!

Al dit jonge geweld wordt in goede banen geleid door Jan Van Huffel, indertijd speler bij Kruikenburg Ternat en Rembert Torhout, en broer van Filip Van Huffel die ook nog in Maaseik speelde. Jan Van Huffel gaat voor het eerst aan de slag in Liga A na 18 (achttien!) jaar als trainer-coach bij Marke Webis, in Liga B waar Avoc Achel kampioen speelde.

Datzelfde Achel, nu Tectum Achel, start zaterdag voor het eerst in de hoogste klasse en ontvangt Axis Guibertin. En onze concurrenten? Knack Roeselare krijgt Amigos Van Pelt Zoersel op bezoek, en verder is er al meteen een topper met Par-ky Menen tegen Lindemans Aalst.

De wedstrijd Caruur Volley Gent – VC GREENYARD Maaseik (topsporthal EDUGO Arena Oostakker) is live te volgen op Play Sports van Telenet. Let the games begin! (PiP)

 

Print-vriendelijke versieStuur naar een vriendPDF versie

Powered by HostYou - Webbuilding & Design by ZuPP - Mastered by MVe/PMa - Engineering by Co-Ko - Copyright © 2021

CONTACT

 

Volleybalclub GREENYARD Maaseik

Sportlaan 10 - 3680 Maaseik

T: 0032 (0) 89 56 26 78

F: 0032 (0) 89 56 10 59

E: info@vcgreenyardmaaseik.be