Geen steken laten vallen tegen Axis Guibertin!

<p>Foto Marc Mercelis</p>

Op een bijna winterse woensdagavond naar Menen om ginds te kijken of en hoe GREENYARD Maaseik de Hel doorstaat? Een oprechte dikke chapeau voor onze diehardsupporters! Zelf kozen we voor iets meer comfort: sporthal De Koekoek in Achel ligt nu eenmaal op een boogscheut of twee, en daar konden we alvast Axis Guibertin een beetje scouten. Dat is immers onze volgende tegenstander, nu zaterdag, op de laatste speeldag van de heenronde.

Axis Guibertin heeft zijn terugkeer in de Lotto Volley League niet gemist: op de openingsspeeldag meteen twee sets winnen tegen Knack Roeselare en de week erna met 0-3 winnen in Menen: faut le faire! Er zijn niet zo gek veel teams die zoiets gefikst krijgen. Wat later pakten ze ook nog 1 punt in Gent en 3 tegen Aalst. Ook al niet alledaags …

Dankzij deze verrassende puntenpakkerij tegen gevestigde namen blijft Guibertin voorlopig uit de gevarenzone, maar Achel deed gisteravond wat het moest doen en krijgt zijn directe concurrenten eindelijk weer in het vizier. Ook GREENYARD Maaseik deed wat het moest doen in Menen en wipt zo naar de 3e plaats in de voorlopige rangschikking. De 2e plaats ligt binnen bereik (want Gent is klaar met zijn heenronde), maar dan moeten we zaterdag wel winnen van Guibertin. Dat zou geen probleem mogen zijn, maar hoe gaat dat …

Axis Guibertin is een vrij evenwichtige en solide mix van spelers die bij momenten nog mooie dingen laten zien. De meesten waren eerder aan het werk bij o.a. Waremme en Haasrode-Leuven. En dan heb je er nog enkele die zaterdag hun vroegere supporters in Maaseik komen groeten en tonen wat ze nog in hun mars hebben. Denk aan Sebastien Dumont, Simon Van De Voorde, Gert Van Walle en … coach Wannes Rosiers.

Zaterdagavond is belangrijk om met een vlekkeloze prestatie het nodige vertrouwen op te bouwen. Pas daarna gaan we het hebben over de twee belangrijke wedstrijden van volgende week! (PiP)

 

Agenda

Zaterdag 10 december, 20u30 VC GREENYARD Maaseik - Axis Guibertin

Woensdag 14 december, 20u30 VC GREENYARD Maaseik - Lindaren Volley AMRISWIL (SUI) (1/8 CEV)

Zaterdag 17 december, 20u30 VC GREENYARD Maaseik - Knack Roeselare (1/2 BvB)

Zaterdag 7 januari, 20u30 VC GREENYARD Maaseik - Tectum Achel

 

Print-vriendelijke versieStuur naar een vriendPDF versie

Powered by HostYou - Webbuilding & Design by ZuPP - Mastered by MVe/PMa - Engineering by Co-Ko - Copyright © 2021

CONTACT

 

Volleybalclub GREENYARD Maaseik

Sportlaan 10 - 3680 Maaseik

T: 0032 (0) 89 56 26 78

F: 0032 (0) 89 56 10 59

E: info@vcgreenyardmaaseik.be

 

Comments