Geen man overboord …

<p>Foto Dick Demey</p>

Achel ging gisteravond 'verrassend' winnen op Aalst. Nu ja, 'verrassend' … Het is bekend – in elke sporttak – dat Europese avonturen een ongewenst neveneffect hebben. Aalst betaalde allicht de tol voor het leerrijke maar evenzeer loodzware reisje naar Polen om daar drie dagen op een rij tot het gaatje te gaan tegen wereldtoppers.

Wijzelf ondervonden aan den lijve dat ook de laatste wedstrijd vóór zo'n Europees avontuur altijd tricky is. Tegen dit enthousiast, complexloos, fris van de lever en stiekem goed spelend Menen heb je je beste volleybal nodig, of je gaat de boot in. Die 100 % scherpte leek zaterdagavond wat te ontbreken. Het volstaat om in de namiddag even te piekeren van "zou ik mijn zwembroek moeten meenemen naar de Canarische Eilanden", en je zit maar aan 99 % focus meer. (Overigens verplicht niemand je om mijn mening hierover te delen …)

Nu goed: Menen speelde uitstekend en Frank Depestele zal de rest van zijn leven trots in zijn vuistje lachen als ie terugdenkt aan zijn 'te laat' aangevraagde time-out in de eerste set, net toen Jolan bij 24-23 wilde gaan serveren. Vijftien seconden opschudding, gele kaart voor Frank en … Jolan mist. Van beslissende momenten gesproken. Een match kan wel degelijk opeens een heel andere wending krijgen …

Geen man overboord: Knack loopt een ietsje verder weg (en begint nu eveneens aan een geweldige Europese week, helaas zonder publiek), maar tenzij corona er anders over beslist, wordt de titelstrijd toch pas echt uitgevochten in de play-offs …

Onze mannen zitten deze namiddag een uurtje of 4-5 in het vliegtuig. Als ze in Las Palmas landen, is het daar zowat 25°C (gevoelstemperatuur), zonnig, noorderbriesje. Hèhè. Die zwembroek komt van pas. Maar de focus ligt ongetwijfeld op morgen, dinsdagavond: achtste finale in de CEV-cup, tegen het Turkse SK Ankara, niet te verwarren met Halkbank Ankara dat we vorig seizoen in de Champions League twee keer op de knieën kregen.

Ken je Nicolas Bruno nog? Enkele jaren geleden nog een van onze publiekslievelingen, winnaar van de Gouden Schoen van supportersclub Sterk Es Eik (toen nog Noliko4Ever) en sterke pion in het team dat in mei 2018 onze eerste landstitel sinds lang in de wacht sleepte? Wel, Nicolas draaft nu op in het shirt van dit SK Ankara!

Bovendien verslikten we ons in onze koffie toen we lazen dat ook Wallace de Souza nu in Ankara speelt. Deze Braziliaanse levende legende was vorig jaar nog ploegmaat van onze Jan Martínez in Rio de Janeiro, bij Sesc-RJ. Een 'blij weerzien'? In de spelerslijst staan voorts nog enkele Brazilianen en Turken. Als die allemaal van hetzelfde kaliber zijn, zal het zweten worden, daar in Las Palmas! (PiP)

GREENYARD Maaseik - SK Ankara dinsdagavond om 18 uur te volgen op www.eurovolley.tv

Agenda

Dinsdag 15 december, 18u00 SK Ankara (TUR) - VC GREENYARD Maaseik (1/8 CEV)

Donderdag 17 december, 21u00 ??? - VC GREENYARD Maaseik (eventueel 1/4 CEV)

Woensdag 23 december, 19u30 Decospan Menen - VC GREENYARD Maaseik

*Omwille van COVID-19 zijn de thuiswedstrijden NIET toegankelijk voor derden !!!

 

Print-vriendelijke versieStuur naar een vriendPDF versie

Powered by HostYou - Webbuilding & Design by ZuPP - Mastered by MVe/PMa - Engineering by Co-Ko - Copyright © 2020

CONTACT

 

Volleybalclub GREENYARD Maaseik

Sportlaan 10 - 3680 Maaseik

T: 0032 (0) 89 56 26 78

F: 0032 (0) 89 56 10 59

E: info@vcgreenyardmaaseik.be