Geen carnavalsfeest voor VC GREENYARD Maaseik

<p><span>Foto Gregory Van Gansen (GVA)</span></p>

Exact een week na de stunt in het Poolse Belchatow moesten de Maaseikenaren Aalst voor een tweede keer dit seizoen in de ogen kijken. De Ajuinen spelen tot dusver een meer dan behoorlijk seizoen. Ze zijn momenteel de enigen die al punten zijn gaan halen in de STEENGOED Arena. Een topper van formaat dus op de 15e speeldag van de Euromillions Volley League.

Kapitein Maan opende de score met een knappe ace. Maaseik en Aalst speelden echter op een zo goed als gelijk niveau waardoor scores als 6-6 en 9-9 geen uitzondering waren. De thuisploeg duwde via Staszewski als eerste het gaspedaal extra in met het nodige effect, 13-11. Coach Banks liep zijn jongens even later bij zich bij 16-13 in een eerste time out.

De ajuinen waren niet van plan om rustiger aan te gaan doen en dat mocht Maaseik aan den lijve ondervinden. Cox en Maan kwamen niet meer tot scoren waardoor coach Banks bij 19-14 zijn tweede time-out al moest inzetten. De roodhemden verzopen echter helemaal onder de druk van de thuisploeg, 21-14 en Cox moest eraf voor Wojcik. De kloof was onoverbrugbaar waardoor de eerste set eindigde op 25-17.

De tweede beurt begon enorm rommelig, aan beide kanten: 5-5. Vervolgens konden de Maaslanders voor het eerst een kloofje uitbouwen, 5-9 na een netrollertje van Cox. Lindemans Aalst vocht echter meteen terug en stelde opnieuw gelijk bij 10-10. De Ajuinen hield Maaseik plotseling in een wurggreep waaruit zelfs kapitein Maan zijn team niet kon bevrijden. Coach Banks greep in met een time-out bij 14-11.

De opslagmissers bleven zich evengoed opstapelen bij de Maaseikenaren. Over 17-15 liep de set verder naar 20-19. De thuisploeg speelde echter nog steeds enorm efficiënt waarop Maaseik geen antwoord had: 22-19 en een tweede time-out bij coach Banks. Maar ook de woorden van de meester konden het spel van de roodhemden niet opkrikken: 25-21.

Net als in de vorige set begonnen de teams opnieuw op eenzelfde niveau: 4-4. Over 7-6 evolueerde de wedstrijd verder naar 10-9 en 13-11. De voorsprong mocht dan wel ‘maar’ twee punten zijn maar het spelbeeld deden niet vermoeden dat er een comeback in zat. Na een lange rally kon Baetens beslissen voor 15-12. Peeters kwam vervolgens in voor de opslag maar miste meteen, 16-12 en de Maaslanders stonden met de rug tegen de muur.

Coach Banks haalde uit met een dubbel wissel: Van Heyste voor Cox en Wojcik voor Blankenau. Maar ook zij konden het tij niet keren. Via 18-13 volgde 20-16. Maaseik leek vervolgens dichterbij te komen maar niets was minder waar: 22-19 na een netfout van Grozdanov. De derde set werd beslist bij 25-21.

Een regelrechte off day voor VC GREENYARD Maaseik. De Aalstenaren speelden een klasse hoger en daar viel woensdagavond niets aan te doen. Aan coach Banks nu om zijn team nu klaar te stomen voor de volgende, stuk voor stuk belangrijke wedstrijden.

Allereerst komt Berlijn woensdag 13 februari op bezoek. Wil Maaseik doorstoten dan zal het moeten winnen.

De competitie ligt dankzij deze verloren wedstrijd ook opnieuw helemaal open. De Maaslanders tellen één puntje meer dan achtervolgers Aalst en Roeselare. Met nog 3 wedstrijden te gaan, waaronder de laatste tegen Roeselare, zal er alleen maar gewonnen moeten worden om met zekerheid als leider de competitie af te sluiten. (BrF).

 

Agenda

Woensdag 13 februari, 20u30 VC GREENYARD Maaseik - BERLIN Recycling Volleys (GER) - CHL-LR

Zondag 17 februari, 15u00 VC GREENYARD Maaseik - VBC Waremme

Woensdag 20 februari, 20u30 A. Van Pelt Zoersel - VC GREENYARD Maaseik

Zaterdag 23 februari,     20u30 VC GREENYARD Maaseik - Knack Roeselare

Woensdag 27 februari, 20u30 VC GREENYARD Maaseik - Trefl GDANSK (POL) - CHL-LR

Koop HIER je toegangskaarten

 

Print-vriendelijke versieStuur naar een vriendPDF versie

Powered by HostYou - Webbuilding & Design by ZuPP - Mastered by MVe/PMa - Engineering by Co-Ko - Copyright © 2018

CONTACT

 

Volleybalclub GREENYARD Maaseik

Sportlaan 10 - 3680 Maaseik

T: 0032 (0) 89 56 26 78

F: 0032 (0) 89 56 10 59

E: info@vcgreenyardmaaseik.be