Géén borreltje voor de match…

<p>Foto Frans Verreycken</p>

Een zelfverklaarde sportman die nog gauw een jenevertje binnenkapt vóór de wedstrijd? Hoe bestaat het! Schande... Pek en veren, boegeroep! Dát verwachtte ik na het vorige artikeltje.

Niks hoor. In de wandelgangen vernamen we de voorbije dagen enkele verhalen die aantonen dat er in de prehistorie van het volleybal méér drankorgels actief waren. Een Maaseiker fuifnummer met een serieus volleybalverleden (en ook vandaag nog actief binnen de club, rara) fluistert me toe dat ie indertijd als coach zijn team stresskonijnen tijdens een time-out trakteerde op een borrel… Ja, dag moeder.

Nu we het erover hebben: ik herinner me een zondagmiddagwedstrijd, zowat aansluitend (!) op een uit de hand gelopen fuif, toen "iemand" beleefd aan de scheids ging vragen of ie a.u.b. wat minder luid wilde fluiten. Koppijn, man, niet te filmen…

Maar we dwalen alweer af. De volleybalprofs van GREENYARD Maaseik wachten uiteraard gewetensvol tot hun pensioen vooraleer zich aan dergelijke liederlijke esbattementen te wagen.

Een wedstrijddag (uit of thuis) begint om 10 uur met een videobespreking en daarna nog een lichte opslag- en receptietraining. Daarna is iedereen vrij. Jelte zweert bij een vast middagritueel: een lasagne bij De Spaenjerd! Just houdt het op een lichte broodmaaltijd, eventueel een eitje. Daarna de hele namiddag rusten en dutten…

Drie uur voor de start van de wedstrijd is het ideale tijdstip voor het laatste avondmaal. Bij thuiswedstrijden kookt ieder thuis z'n eigen potje; afspraak op de club om 19 uur, anderhalf uur voor tijd. Bij verre verplaatsingen vindt dat avondmaal onderweg plaats, op een onze vaste adressen. Pasta en kip zijn vaste prik: verteert goed en levert de nodige energie. En dat borreltje? Eum… Liever een banaan en een koffie, voor extra scherpte, zegt Just. (PiP)

 

Agenda

Zaterdag 16 maart, 20u30 VC GREENYARD Maaseik - Par-Ky Menen

Zaterdag 23 maart, 20u30 Knack Roeselare - VC GREENYARD Maaseik

Zaterdag 30 maart, 20u30 VC GREENYARD Maaseik - Lindemans Aalst

Zaterdag 6 april, 20u30 Lindemans Aalst - VC GREENYARD Maaseik

Zaterdag 13 april, 20u30 VC GREENYARD Maaseik - Knack Roeselare

Vrijdag 19 april, 20u30 Par-Ky Menen - VC GREENYARD Maaseik

Koop HIER je toegangskaarten

 

Print-vriendelijke versieStuur naar een vriendPDF versie

Powered by HostYou - Webbuilding & Design by ZuPP - Mastered by MVe/PMa - Engineering by Co-Ko - Copyright © 2018

CONTACT

 

Volleybalclub GREENYARD Maaseik

Sportlaan 10 - 3680 Maaseik

T: 0032 (0) 89 56 26 78

F: 0032 (0) 89 56 10 59

E: info@vcgreenyardmaaseik.be

 

Comments