Forget about Manhattan. First we take Berlin…

<p>Foto IV Photography</p>

Enkele dagen geleden kondigden we hier een dolle veertiendaagse aan, met 5 matchen in amper 2 weken, te beginnen met een Europese thuismatch, nu woensdag.

De dag erna las je tot je verbazing echter een voorbeschouwing voor de thuismatch tegen Waremme (aka Borgworm), nochtans pas zondag 17 februari. "Jamaar, jamaar, en Berlijn dan?"

Geen paniek, beste lezer. Die voorbeschouwing voor Waremme werd vooruitgeschoven om stiekem reclame te kunnen maken (en dat doen we nu nog eens opnieuw…) voor de Restaurantdag die daaraan vasthangt en waarvoor je ook nu nog (maar niet lang meer) kunt inschrijven…

Zullen we het nú dan over Berlijn hebben? Als deze Champions League-campagne 40 à 50 jaar geleden had plaatsgevonden, hadden we drie keer naar quasi-oorlogsgebied moeten reizen, achter de Berlijnse Muur, achter het IJzeren Gordijn. Zoiets als het huidige Noord-Korea.

Een thuiswedstrijd zou nieuwsgierigen lokken die niet zozeer voor het volleybal kwamen, maar om zich te vergapen aan die rariteiten uit het Oostblok: wie weet maakte je live een ontsnappingspoging mee… De tijden zijn veranderd!

Berlin Recycling Volleys komt nu woensdag naar Maaseik om zijn Europees blazoen alsnog wat op te smukken. Na winst (3-1) tegen GREENYARD Maaseik (in november) volgden immers drie kurkdroge nederlagen met 3-0, met als knotsgekke uitschieter die 36-38 tegen Gdansk, anderhalve week geleden…

Ook in de Bundesliga loopt het stroef voor de landskampioen (6 titels in de voorbije 7 jaar): 4e op 12, ver achter Friedrichshafen en het Duits-Oostenrijkse wildcard-experiment Hypo Tirol Alpenvolleys…

Heeft Maaseik in Berlijn te veel respect getoond? Daar lijkt het op… Dan kan je jezelf treurig even in een "als, als, als"-verhaal wentelen, maar daar schiet je dus niks mee op. De stand is wat ie is, en jawel, er blijft wel degelijk nog iets mogelijk!

Ons team moet woensdagavond in de eerste plaats op het terrein iets rechtzetten: bewijzen dat Berlijn terecht laatste staat in deze Pool D, liefst met een uitroepteken erbij. Pas daarna praten we over Manhattan. Of over Waremme... (PiP)

 

Agenda

Woensdag 13 februari, 20u30 VC GREENYARD Maaseik - BERLIN Recycling Volleys (GER) - CHL-LR

Zondag 17 februari, 15u00 VC GREENYARD Maaseik - VBC Waremme

Woensdag 20 februari, 20u30 A. Van Pelt Zoersel - VC GREENYARD Maaseik

Zaterdag 23 februari, 20u30 VC GREENYARD Maaseik - Knack Roeselare

Woensdag 27 februari, 20u30 VC GREENYARD Maaseik - Trefl GDANSK (POL) - CHL-LR

Koop HIER je toegangskaarten

Print-vriendelijke versieStuur naar een vriendPDF versie

Powered by HostYou - Webbuilding & Design by ZuPP - Mastered by MVe/PMa - Engineering by Co-Ko - Copyright © 2020

CONTACT

 

Volleybalclub GREENYARD Maaseik

Sportlaan 10 - 3680 Maaseik

T: 0032 (0) 89 56 26 78

F: 0032 (0) 89 56 10 59

E: info@vcgreenyardmaaseik.be