Finales zónder GREENYARD Maaseik

<p>Foto Marc Mercelis</p>

Vorige week maakten we een statement tegenover Menen, zaterdagavond maakten we in Aalst korte metten met het andere Final 4-team: GREENYARD Maaseik sluit seizoen 2021-2022 behoorlijk sterk af, maar tevergeefs … Het was misschien niet too little, maar zeker en vooral wél too late.

Voor Knack stond er zaterdag niets meer op het spel, en dat was te merken. Hun scoutingteam nam zich 5 sets de tijd om de eventuele laatste geheimen van Menen te ontrafelen en te doorgronden. Wie weet hebben ze pas rond 22 uur beslist wie uiteindelijk met hun mee naar de finale mocht, maar … dát is de luxesituatie die ze eerst zélf hebben verdiend en veiliggesteld. Niets op af te dingen: jammer voor ons, maar dat is die fameuze k*tsituatie die we aan onszelf te danken hebben.

Een en ander betekent dat we dit seizoen per uitzondering de laatste fase mislopen: de play-offs, de finale, de best-of-five tussen Knack Roeselare en … revelatie Decospan Menen. Eén verrassing, één certitude: Knack leek in de reguliere competitie misschien iets minder uitgesproken dominant dan andere jaren, maar in de Final 4 stonden ze er duidelijk weer wél. En Menen maakte volledig waar wat we hier vorig najaar al voorspelden: "Nóg sterker dan vorig seizoen" (en toen eindigden ze al 3e)! Hun perfecte mix van talent, ervaring en enthousiasme 'pakte' tot de lekkerste mayonaise in jaren, ondanks de onweerswolken van januari.

Het einde van het seizoen gaat haast altijd gepaard met allerlei buzz en gegons van al dan niet te vroeg gelekte geruchten rond nakende inkomende en uitgaande transfers. Soms ook wel nuttig om prestaties en uitslagen enigszins te duiden ...

De volledig West-Vlaams gekleurde play-offs beginnen zaterdagavond. Te volgen op tv of – waarom niet – ginds, ter plaatse, bijvoorbeeld in combinatie met een strandwandeling 'die alle wonden heelt'. We zijn razend benieuwd of het sprookje van Menen nog een ultieme verrassing in petto heeft. En zou Knack zaterdag een fatale flater hebben begaan?

GREENYARD Maaseik wenst beide topteams en hun achterban een spannende eindstrijd! (PiP)

 

Print-vriendelijke versieStuur naar een vriendPDF versie

Powered by HostYou - Webbuilding & Design by ZuPP - Mastered by MVe/PMa - Engineering by Co-Ko - Copyright © 2021

CONTACT

 

Volleybalclub GREENYARD Maaseik

Sportlaan 10 - 3680 Maaseik

T: 0032 (0) 89 56 26 78

F: 0032 (0) 89 56 10 59

E: info@vcgreenyardmaaseik.be

 

Comments