Feest in Maaseik … Afwezigen hadden ongelijk!

In Maaseik viel deze week heel wat in te halen! Na anderhalf jaar was het ongeduld groot, maar het wachten werd beloond. En hoe!

Woensdagavond haalden we de kranten en tv-zenders met ons gala-sponsordiner waar Mathi Raedschelders officieel maar toch met die typische kwinkslag de sleutel van de STEENGOED Arena aan zijn opvolger Raymond Cretskens overhandigde.

Vrijdagavond deden we dat nog eens ongeveer helemaal over, nu tijdens een dikke verjaardagsfuif voor al wie "iets" heeft met GREENYARD Maaseik. En ook daar was alles weer dik in orde! Ceremoniemeester Dieter Leenders haalde onze uit- en intredende voorzitters voor de micro. Die laatste maakte later duidelijk dat alle portemonnees de hele avond opgeborgen mochten blijven.

Jelte Maan nam afscheid van zijn club, team en achterban, en had ook nog wat goeie raad voor de man die voortaan een spelerstruitje mét balkje aantrekt: Jolan Cox. Onze nieuwe kapitein slaagde met glans in zijn eerste opdracht: de voorstelling van zijn team, ons team voor 2021-2022. Elke speler kreeg daarna het peterschap van een jeugdploeg toegewezen. Jullie gaan dat goed doen, mannen!

Jolan en Dieter spraken publiekelijk af om alvast een feesttent te bestellen voor ergens in mei. Wat ze daarmee bedoelden, mag je één keer raden. Voor de mensen in Roeselare, Aalst, Menen, Leuven, Achel, … : gelieve de vorige zinnetjes niet te lezen. (Oeps, te laat.)

Het bandje coverde erop los alsof de originele artiesten nooit hadden bestaan; wat later werden van de andere kant van de lekker drukke Agora al enige flarden luidkeels meegezongen. Alleen maar blije gezichten: het was overduidelijk dat iedereen ongelofelijk blij is dat we eindelijk weer kunnen samenkomen, eindelijk weer die grote volleybalfamilie kunnen zijn. Puntzakken frietjes deden de ronde en werden op eenvoudig verzoek zelfs zónder mayo afgeleverd. Pizza en andere snacks: dik in orde, maar dat hebben we hierboven al geschreven. Toen PiP (zonder BoB) iets vroeger dan gepland huiswaarts keerde, werd links en rechts al gedanst. Wanneer en hoe het allemaal eindigde: ik zou het niet weten. Maar het was dus … eum … dik in orde.

Ons team heeft nog heel wat werk voor de boeg: we zijn immers pas anderhalve week compleet, mét spelverdelers en libero, en volgende week start de competitie al. Jolan heeft er echter vertrouwen in: "We gaan knallen als in onze beste jaren, en we doen zeker mee voor de prijzen!" Da's gesproken als een echte kapitein, zie. Het mag echter duidelijk zijn dat ook andere teams zich degelijk gewapend hebben en zich geroepen voelen. Mijn kleine pink fluistert me toe dat het een pittig seizoen wordt, en dat er – al vanaf de reguliere competitie – meer dan ooit gebatterd gaat moeten worden om de Final Four te halen. Onze supporterstribune zal dan ook het verschil moeten maken. Dus, heb jij jouw abonnement nog niet geregeld? Breng dat dan nu … dik in orde! (PiP)

 

Print-vriendelijke versieStuur naar een vriendPDF versie

Powered by HostYou - Webbuilding & Design by ZuPP - Mastered by MVe/PMa - Engineering by Co-Ko - Copyright © 2021

CONTACT

 

Volleybalclub GREENYARD Maaseik

Sportlaan 10 - 3680 Maaseik

T: 0032 (0) 89 56 26 78

F: 0032 (0) 89 56 10 59

E: info@vcgreenyardmaaseik.be

 

Comments