Fake news

<p>Foto Dick Demey</p>

Leuke pot volleybal, vorige zaterdag in Aalst. De twee teams waren lang aan elkaar gewaagd en namen om beurten de touwtjes in handen. In de vierde set leek de thuisploeg goed op weg om een belle uit de brand te slepen, maar GREENYARD Maaseik stoomde onder impuls van twee straffe servicereeksen van Jolan Cox genadeloos door naar de volle buit.

"Aalst heeft dan ook een zéééér jong team", hoorden we Alain Dardenne en Kristof Hoho tot in den treure aanvoeren als excuus. Na 7 keer werd het wat irritant, na 31 keer een ietsje hilarisch: "Fake news", wilden we brullen, luid genoeg zodat ze het in Aalst konden horen. Als de heren hun huiswerk hadden gemaakt, hadden ze immers geweten dat de gemiddelde leeftijd op het terrein bij Maaseik nauwelijks hoger lag dan bij Aalst: Amirhossein Esfandiar (21), Jan Martínez (22), Elias Thys (22), Javad Karimisouchelmai (22) en Lou Kindt (23) staan dan wel bijzonder volwassen te volleyen, maar je kan ze geen 'oudjes' of 'ervaren rotten' noemen. (Achter de bank stonden overigens nog twee gretige tieners te huppelen …)

Nu goed, no hard feelings! Van deze wedstrijd onthouden we vooral het feit dat coach Banks over enige spelersweelde beschikt. Op drie verschillende posities zomaar ineens drie verse, evenwaardige krachten kunnen brengen zodra het nochtans sterk gestarte team de controle over de wedstrijd wat lijkt te verliezen, da's luxe die je veeleer in de Russische, Italiaanse of Poolse competitie verwacht.

Die luxe kunnen we wel gebruiken als de wedstrijden elkaar weer sneller opvolgen: woensdagavond moeten we normaal (!) aantreden in de grote (maar te lage) 'balhal' van Waremme/Borgworm, voor de kwartfinale van de Beker van België. Géén heen- en terugwedstrijd, maar directe uitschakeling, en dat vinden we altijd tricky

Waremme wordt al een hele tijd geteisterd door het coronavirus. Ook de wedstrijd van het voorbije weekend (tegen Gent) werd uitgesteld, en het is dus maar de vraag of we woensdag weer trouw op post moeten zitten, thuis voor de tv of de pc. Toch weigeren we principieel om het nu al te hebben over de derby van zaterdag ... (PiP)

Live, via de volgende link: livescore | livestream.

Agenda

Woensdag 25 november, 20u30 VBC Waremme - VC GREENYARD Maaseik (1/4 BK-België)

Zaterdag 28 november, 20u30 VC GREENYARD Maaseik - Tectum Achel livescore | livestream

Woensdag 9 december, 20u30 VBC Waremme - VC GREENYARD Maaseik

Zaterdag 12 december, 20u30 VC GREENYARD Maaseik - Decospan Menen

*Omwille van COVID-19 zijn de thuiswedstrijden NIET toegankelijk voor derden !!!

 

Print-vriendelijke versieStuur naar een vriendPDF versie

Powered by HostYou - Webbuilding & Design by ZuPP - Mastered by MVe/PMa - Engineering by Co-Ko - Copyright © 2020

CONTACT

 

Volleybalclub GREENYARD Maaseik

Sportlaan 10 - 3680 Maaseik

T: 0032 (0) 89 56 26 78

F: 0032 (0) 89 56 10 59

E: info@vcgreenyardmaaseik.be

 

Comments