Europese start tegen kampioen van Kroatië of Bulgarije

<p>Foto ZUPP</p>

Zowel GREENYARD Maaseik als KNACK Roeselare heeft op de openingsdag van de competitie 2022-23 mogen ondervinden dat de LOTTO Volley League een heel interessant seizoen tegemoetgaat. Beide rivalen hadden een tiebreak nodig voor hun eerste overwinning, de landskampioen zowaar bij nieuwkomer AXIS Guibertin.

Voor GREENYARD Maaseik dienen de uitdagingen zich nu in een razendsnel tempo aan: zaterdag staat de Limburgse derby bij Tectum Achel op de agenda en kort daarop volgen meteen confrontaties met Lindemans Aalst en Knack Roeselare.

Dat zware programma is welgekomen om snel ons beste spelpeil te vinden, want al op 9 november moeten onze jongens hun topniveau bovenhalen in hun eerste Europese duel. Dat zullen ze spelen tegen de landskampioen van Bulgarije of Kroatië.

Na twee voorronden voor de Champions League weten we namelijk dat ofwel Hebar Pazardzhik (BUL) ofwel Mladost Zagreb (CRO) aan ons gekoppeld wordt.

Beide teams werden vorig seizoen kampioen in hun land en zij maken op 19 en 27 oktober onder elkaar uit wie een plaats verovert in poule B van de Champions League. De verliezer van hun onderlinge confrontaties verhuist naar de CEV-cup en wordt daarin onze tegenstander in de 1/16 finales. Heenwedstrijd uit op 9 november, terugwedstrijd op 16 november in onze STEENGOED Arena.

Agenda

Zaterdag 22 oktober, 20u30 Tectum Achel - VC GREENYARD Maaseik

Woensdag 26 oktober, 20u30 VC GREENYARD Maaseik - Lindemans Aalst

Zondag 30 oktober, 14u00 VC GREENYARD Maaseik - VT Marke-Webis Wevelgem (1/8 BvB)

Woensdag 2 november, 20u30 Knack Roeselare - VC GREENYARD Maaseik

 

 

Print-vriendelijke versieStuur naar een vriendPDF versie

Powered by HostYou - Webbuilding & Design by ZuPP - Mastered by MVe/PMa - Engineering by Co-Ko - Copyright © 2021

CONTACT

 

Volleybalclub GREENYARD Maaseik

Sportlaan 10 - 3680 Maaseik

T: 0032 (0) 89 56 26 78

F: 0032 (0) 89 56 10 59

E: info@vcgreenyardmaaseik.be