Europese kwalificatie is een must!

<p>Foto Marc Mercelis</p>

In de voorbije week had Waremme weliswaar géén Europese wedstrijd gespeeld, maar voor het overige zag hún kalender er de voorbije maand even druk uit als de onze. De snelle opeenvolging van wedstrijden geldt m.a.w. voor allebei en is dus slechts een half excuus. De WaWa’s (waar coach Servotte ál zijn 12 spelers in de strijd gooide) bleken vooral een stuk gretiger te blijven, tot het einde. Hoe verklaar je anders dat zo’n tamme 4e set, die vanaf 11-7 tot 20-16 met een vrij constante comfortabele voorsprong van 4 punten in de richting van matchbal lijkt te kabbelen, zomaar uit handen gegeven wordt, ondanks het uitvallen van Pierre Perin (broer van Martin, 18 jaar, WaWa-topscorer in die 4e set)?

Winnen is het belangrijkste, ja, maar ondergetekende kniest om een totaal overbodig weggegeven punt. Optimism is a moral duty, las/hoorde ik de voorbije week tot 3 keer toe, maar verliespuntjes zoals dit bepalen straks wél met hoeveel punten achterstand we aan de competitie met 6 beginnen. Ik gruwel (wat voorbarig) voor het horrorscenario van vorig seizoen, die fameuze zelfgezochte kutsituatie waar je zélf de leider de luxe schenkt om te kiezen wie hij meeneemt naar de finale. In de nieuwe competitieformule is iets vergelijkbaars al mogelijk aan het einde van de ‘voorcompetitie’ met 9 …

Nu goed, zover is het nog niet. Intussen dendert de trein voort: nog twee wedstrijden volhouden en dan komt er een korte rust- en bezinningspauze …

Woensdag ging GREENYARD Maaseik de heenmatch van de 1/16 finale voor de CEV-cup met 0-3 winnen bij Mladost Zagreb. Een nóg betere uitgangspositie voor de terugmatch in de STEENGOED Arena is niet mogelijk, maar evenzeer: we hebben nog niets in handen. Niets. Mladost Zagreb zal er woensdag álles aan doen om een tweede Europese exit te voorkomen, zo kort na hun uitschakeling voor de Champions League.

Twee verliessets met 23-25? Voor hén is dat reden genoeg om in die stunt te blijven geloven. Voor óns moeten die twee sets een waarschuwing zijn om optimaal gefocust naar deze wedstrijd toe te leven. Met de gretigheid die ons team ginds tentoonspreidde (cf. foto), en gezien de overrompeling in de 2e set (9-24), liggen winst en kwalificatie uiteraard binnen bereik. Twee winstsets volstaan, maar dát is de foute ingesteldheid en het addertje onder het gras voor een wedstrijd als deze. Voor een Europese kwalificatie is alleen winnen goed genoeg. Met de steun van onze supporters moet dat alweer kunnen! (PiP)

 

Agenda

Woensdag 16 november, 20u30 VC GREENYARD Maaseik - Mladost ZAGREB (CRO) (1/16 CEV)

Zaterdag 19 november, 20u30 Volley Haasrode Leuven - VC GREENYARD Maaseik

Woensdag 30 november, 20u30 Amriswil (SUI) / Beograd (SRB) - VC GREENYARD Maaseik (1/8 CEV); eventueel

Zaterdag 3 december, 20u30 Knack Roeselare - VC GREENYARD Maaseik (1/2 BvB)

 

Print-vriendelijke versieStuur naar een vriendPDF versie

Powered by HostYou - Webbuilding & Design by ZuPP - Mastered by MVe/PMa - Engineering by Co-Ko - Copyright © 2021

CONTACT

 

Volleybalclub GREENYARD Maaseik

Sportlaan 10 - 3680 Maaseik

T: 0032 (0) 89 56 26 78

F: 0032 (0) 89 56 10 59

E: info@vcgreenyardmaaseik.be

 

Comments