Europees naar Zwitserland of de Balkan

Voor het eerst in meer dan twintig jaar begint GREENYARD Maaseik zijn Europese campagne van volgend seizoen niet in de CEV Champions League, maar in de CEV-Cup.

Dat die even goed topaffiches kan opleveren hebben we twee jaar geleden ervaren. Toen kwamen we, na onze uitschakeling in de voorronden van de Champions League, terecht in die tweede Europese beker en dat leverde ons een bloedstollend parcours op met prestigieuze zeges tegen SK Ankara (TUR) en tegen CV Guaguas Las Palmas (ESP). Uiteindelijk grepen we nipt naast de finale na een Golden Set tegen de Russische topploeg Zenit Saint Petersburg.

Ook dit jaar bulkt het van topploegen in de CEV-Cup: en Piacenza uit Italië, Fenerbahçe Galatasaray en Izmir uit Turkije of Chaumont uit Frankrijk om er maar een paar te noemen. Daar komen nog een aantal ploegen bij die het niet zullen halen in de voorronden voor de CEV Champions League.

En het is precies tegen een van die nét niet gekwalificeerde teams dat we het zullen moeten opnemen in de 1/16e finales van de CEV-Cup.

Vermits die voorronden afgewerkt worden in oktober, moet GREENYARD Maaseik nog wat geduld oefenen voor het zijn tegenstander kent. Maar op basis van de lottrekking in de voorronden, komen nog vijf teams in aanmerking: het Zwitserse TV Amriswil en vier teams uit de Balkan: Mladost Zagreb uit Kroatië, CS Arcadi Galati uit Roemenië, Hebar Pazardzhik uit Bulgarije en Mladost Brčko uit Bosnië-Herzegovina.

Op Brčko na zijn die teams onlangs allemaal kampioen geworden in hun land. We kunnen dus gerust stellen dat we in onze eerste ronde van de CEV-cup al een wedstrijd kunnen aanbieden op kampioenenniveau.

De heenwedstrijd spelen we op verplaatsing op woensdag 9 november (+/- 1dag). De terugwedstrijd in onze eigen STEENGOED Arena volgt de week nadien op woensdag 16 november (+/-1 dag).

 

Print-vriendelijke versieStuur naar een vriendPDF versie

Powered by HostYou - Webbuilding & Design by ZuPP - Mastered by MVe/PMa - Engineering by Co-Ko - Copyright © 2021

CONTACT

 

Volleybalclub GREENYARD Maaseik

Sportlaan 10 - 3680 Maaseik

T: 0032 (0) 89 56 26 78

F: 0032 (0) 89 56 10 59

E: info@vcgreenyardmaaseik.be