EuroMillions League lanceert 'Star of the Game'

<p>Foto Jos Franssen</p>

We kenden al langer het concept 'MVP' of Most Valuable Player. Vanaf dit seizoen wordt dit concept op initiatief van de EuroMillions Volley League in een nieuw jasje gestopt: de 'Star of the Game'.

Wat staat er op het spel? Na elke wedstrijd is de verliezende coach wellicht de juiste persoon om te oordelen welke speler van de tegenpartij hem misschien wel de das heeft omgedaan, of welke speler hij het liefst in zijn eigen team had gezien.

De vraag aan de verliezende coach luidt dus heel concreet: "Welke speler van het winnende team heeft de grootste invloed gehad op het verloop van de wedstrijd?"

In principe kan elke speler van de tegenpartij hiervoor in aanmerking komen: de libero die vlekkeloos de recepties voor zijn rekening nam en in verdediging álles pakte, de middenblokker die het spel van de spelverdeler aan de overkant perfect doorzag en onvermoeibaar overal een muurtje optrok, een aanvaller die onstuitbaar was en aan de lopende band scoorde, de spelverdeler die voortdurend het blok voor joker zette en kwistig fluwelen pasjes uitdeelde, of – waarom niet – die invaller die het wedstrijdverloop volledig deed kantelen…

Een coach is na een verliesmatch vaak héél teleurgesteld, maar weet meestal ook verrekt goed wie hem het meest de duvel heeft aangedaan: hij mag dat meteen aan de Community Manager vertellen en vervolgens tijdens een korte ceremonie – onder leiding van de omroeper of PA van dienst, voor het interviewbord en voor de ogen van fotografen en camera's – een 'Star of the Game'-trofee overhandigen aan de speler in kwestie.

Al deze info wordt uiteraard meteen losgelaten op de sociale media (FaceBook, Twitter, Instagram) en tegen het eind van het seizoen kennen we waarschijnlijk ook de 'Star of the Season', al is dat nog niet met zoveel woorden aangekondigd…

In Gent kreeg onze Jolan Cox vorige zaterdag alvast zijn eerste trofee. Ook setter Tim Verschueren van Tectum Achel heeft intussen al een 'Star of the Game' op zijn nachtkastje staan. (PiP)

 

Print-vriendelijke versieStuur naar een vriendPDF versie

Powered by HostYou - Webbuilding & Design by ZuPP - Mastered by MVe/PMa - Engineering by Co-Ko - Copyright © 2021

CONTACT

 

Volleybalclub GREENYARD Maaseik

Sportlaan 10 - 3680 Maaseik

T: 0032 (0) 89 56 26 78

F: 0032 (0) 89 56 10 59

E: info@vcgreenyardmaaseik.be

 

Comments