En of het spannend was

<p>Foto Patrick Martens</p>

Op de 14de speeldag van de Euromillions Volley League mochten de Maaslanders de auto in richting de stad van de studenten, Leuven. De Leuvenaars waren top aan het seizoen begonnen maar hinkten de laatste weken wat achter de feiten aan. Aan Maaseik om hier gebruik van te maken en de nodige punten mee naar huis te nemen.

De thuisploeg begon met Dedeyne, Peters, Van Walle, Baetens, Pardon, Blondeel en libero’s Quentin en Bossee.
Coach Banks toverde Wojcik, Thys, Peeters, Semeniuk, Zimmermann, Kvalen en libero Dronkers uit zijn hoed.

De eerste set begon goed voor de bezoekers. Over 6-8 en 10-13 liepen ze uit naar 12-17 na een geweldige ace van Semeniuk. Haasrode-Leuven vloog in de time-out maar er stond geen rem op Maaseik, Wojcik met het blok op Peters voor 13-19. Zimmerman scoorde nog met een listig plaatsballetje en zo liep de set op zijn einde bij 16-25.

In het begin van de tweede set kwamen de Leuvenaars een pak straffer opzetten. Ex-Maaseikenaar Gert Van Walle nam zijn team mee op sleeptouw en toonde hen de weg naar 14-12 met een ace. De Limburgers gaven echter niet af en bleven op gelijke hoogte bij 15-15, en namen later de leiding over bij 17-19 na een misser van de andere ex-Maaseikenaar Seppe Baetens. Simon Peeters, dan weer ex-Haasrode-Leuven had bloed geroken bij zijn vorige ploeg en duwde door naar 20-22. Het werd nog even billen knijpen toen Baetens zijn eerdere misser rechtzette met een knappe ace, maar bij 24-26 was de set op zijn einde: 0-2.

Coach Banks gooide in de derde set Folguera in de plaats van Zimmerman en Maan ter vervaning van Kvalen het terrein op. De nieuwe heren brachten een nieuwe wind in het spel en zo liepen ze al snel uit naar 6-8 na onder meer enkele onmogelijke reddingen van libero Dronkers. De thuisploeg was er echter op gebrand om nog harder terug te vechten dan de voorgaande sets, en dat werkte. Onder leiding van Blondeel en Hofmans liepen ze uit naar 19-16, time-out bij Greenyard. Hofmans voegde hierna nog maar eens twee aces toe aan de score waardoor 21-16 te lezen stond. Maaseik stribbelde nog even tegen maar verloor de set uiteindelijk met 25-19.

Ondanks het verlies in de vorige set begon coach Banks opnieuw met dezelfde opstelling als in de derde set, maar dat draaide niet zo goed uit. Leuven begon sterk en knokte zichzelf over 11-6 naar 14-9. De Maaslanders werden op achtervolgen aangewezen. Zimmerman en Kvalen mochten terug invallen en even later was de kloof verkleind tot 2 punten, 15-13 na een blok van Thys. Enkele onnodige foutjes gaven Haasrode-Leuven de ruimte om opnieuw een kloofje uit te bouwen, 22-19. Maan begon op zijn eentje nog aan een slotoffensief met een knappe ace, maar Leuven gaf niet meer prijs: 25-22 en een tie break was het verdict.

Een korte set moest dus de beslissing brengen in Leuven. Peeters in het blok en een ace van Van Walle zorgden voor een droomstart van de thuisploeg: 4-2. International Jan Zimmerman had er geen goed gevoel bij en serveerde vervolgens de pannen van het dak, 6-8. Hofmans maakte even later gelijk maar met een ace van Thys stond er bij 9-11 opnieuw een kloofje te lezen op de scoreborden. Dat kloofje bleef voor de rest van de set staan en zo won Maaseik de tie break met 13-15 en zo de wedstrijd met 2-3.

Een overwinning op verplaatsing, al is het met 2 punten in plaats van 3, doet altijd deugd. Coach Banks experimenteerde en roteerde om zijn team klaar te stomen voor de enorm belangrijke wedstrijd in de Champions League tegen Halkbank Ankara van komende woensdag. Supporters op post om er opnieuw een onvergetelijke Europese avond van te maken in onze STEENGOED Arena.

Print-vriendelijke versieStuur naar een vriendPDF versie

Powered by HostYou - Webbuilding & Design by ZuPP - Mastered by MVe/PMa - Engineering by Co-Ko - Copyright © 2020

CONTACT

 

Volleybalclub GREENYARD Maaseik

Sportlaan 10 - 3680 Maaseik

T: 0032 (0) 89 56 26 78

F: 0032 (0) 89 56 10 59

E: info@vcgreenyardmaaseik.be