En nu weer … Menens!

<p>Foto Frans Verrecyken</p>

Lezers die zich al in de handen wreven voor nog meer onthullingen over drinkgedrag, drinkgelag en gelach tout court voor, tijdens en na de wedstrijd, zijn eraan voor de moeite. De "dooie weken" tussen competitie en play-offs (aka Champions Final 4) zijn voorbij. Wij trekken ons gezicht weer in een ernstige plooi en maken ons op voor het eindspel van dit seizoen.

GREENYARD Maaseik en Roeselare ontsnapten aan barragewedstrijden; Aalst en Menen rekenden kort en bondig af met hun uitdagers. De logica bleef gerespecteerd: de eindstrijd wordt ingezet met het verwachte viertal dat met een blanco rangschikking begint aan een volledige competitie van zes weken, zónder midweekmatchen.

Er waren nog 2 andere barragewedstrijden. Een en ander leidt ertoe dat Guibertin en Zoersel in een best of 5 gaan knokken tegen degradatie. En tot slot is er nog play-offs II (Challenge Final 4) waarin Achel, Gent, Waremme en Haasrode-Leuven vrij ontspannen een einde breien aan het seizoen én bedisselen wie 5e wordt en Europees mag/moet spelen…

Zaterdagavond 16 maart beginnen we eraan, thuis tegen Par-Ky Menen. Twee maanden geleden was Menen nog bij ons op bezoek toen het huis daar plots op wankele poten stond en de toekomst van de club in gevaar leek. Ook de spelers waren duidelijk aangeslagen. Maar wij zagen Menen vorige week nog eens opnieuw aan het werk, en dat was héél andere koek. Achel werd voor een keertje totaal overklast, mede door de heerlijk onleesbare spelverdeling van Folguera die het blok van de overkant af en toe het bos instuurde en dus zijn eigen aanvallers tamelijk blij maakte...

Menen is dus een te duchten tegenstander, maar tegelijk ook een hindernis die absoluut opzij gezet moet worden om goed aan de Champions Final 4 te beginnen. En om daarna de 59e verjaardag van onze club te vieren. (Hierover meer in een andere post…) (PiP)

 

Agenda

Zaterdag 16 maart, 20u30 VC GREENYARD Maaseik - Par-Ky Menen

Zaterdag 23 maart, 20u30 Knack Roeselare - VC GREENYARD Maaseik

Zaterdag 30 maart, 20u30 VC GREENYARD Maaseik - Lindemans Aalst

Zaterdag 6 april, 20u30 Lindemans Aalst - VC GREENYARD Maaseik

Zaterdag 13 april, 20u30 VC GREENYARD Maaseik - Knack Roeselare

Vrijdag 19 april, 20u30 Par-Ky Menen - VC GREENYARD Maaseik

Koop HIER je toegangskaarten

 

Print-vriendelijke versieStuur naar een vriendPDF versie

Powered by HostYou - Webbuilding & Design by ZuPP - Mastered by MVe/PMa - Engineering by Co-Ko - Copyright © 2018

CONTACT

 

Volleybalclub GREENYARD Maaseik

Sportlaan 10 - 3680 Maaseik

T: 0032 (0) 89 56 26 78

F: 0032 (0) 89 56 10 59

E: info@vcgreenyardmaaseik.be