En nu wél dat thuisvoordeel?

<p>Foto ZUPP</p>

Een neveneffect van mijn 'gezegende leeftijd' (?) is dat mijn geheugen soms op een gruyèrekaas begint te lijken, met van die enorme gaten. Maar het verloop van de play-offs van twee jaar geleden kan ik gelukkig nog altijd van naaldje tot draadje haarfijn navertellen, mét randinfo, tot spijt van wie het benijdt en wie het zonlicht hardnekkig blijft ontkennen, tegen beter weten in.

Volgens velen – puur op basis van competitie- en bekerverloop (én thuisvoordeel) – startte Roeselare als favoriet aan deze best of five. Twee jaar geleden was dat ook al zo. Geen vuiltje aan de lucht in die eerste wedstrijd: bij 2-2 en 11-5 in de tiebreak maakte het tevreden thuispubliek zich al op voor een eerste belangrijke stap naar de titel. (Hoe zou je zélf zijn.)

Nou, dat feestje ging dus mooi niet door ... Jelte, Jolan, Just en hun maats Aleks, Jan, Seppe en Timo haalden namelijk nog eens alles uit de kast en zorgden voor een stunt. Zo'n onverwachte, haast onverklaarbare ommekeer die je enkel in volleybal weleens meemaakt ... Iets wat die dag nog iets eenmaligs leek.

Tot daar de parallel tussen de eerste finalewedstrijd van vorige zaterdag en die van twee jaar geleden. Zonder furieuze volle tribune die (uit of thuis, zonder onderscheid) alle spelers opjut, bleef de sfeer vrij rustig, zelfs op de enkele discutabele momenten. Ook het wedstrijdverloop verschilde van twee jaar geleden: na twee tamelijk evenwichtige sets met veel spectaculaire rally's om vingers en duimen bij af te likken, vond Knack steeds minder antwoorden op de enorme servicedruk en het almaar groeiende enthousiasme van een dominant GREENYARD Maaseik.

Eén uitoverwinning was voor ons team sowieso absoluut noodzakelijk om de titel te veroveren, maar die volstaat enkel en alleen als we nu ook onze twee thuiswedstrijden winnen 'zoals de logica dat voorschrijft'. Die logica is echter gebakken lucht, zoals iedereen intussen wel beseft. Twee jaar geleden kregen we in eigen STEENGOED Arena al meteen lik op stuk. Alles was weer te herdoen na een tweede thriller: 2-3 (erg nipt, bewees de totaalscore van 108-104). "Alwéér een uitoverwinning", zuchtten we toen, en: "Oei, dan moeten we nog eens opnieuw ginds gaan winnen …"

"Als Maaseik bij ons kan winnen, kunnen wij dat ook bij hen", zo luidt vandaag andermaal de peptalk bij Knack dat nu op zijn beurt alles moet inzetten op die cruciale uitwedstrijd. We zijn gewaarschuwd: nu wordt het écht hard tegen onzacht! Morgen begint alles opnieuw bij 0-0, zonder enige bonus. Aan óns team om als één blok een enorm blok op te trekken. Er is al een belangrijke stap gezet, maar die telt pas als hij morgen wordt bevestigd met een nieuwe overwinning, thuis. Alleen dát brengt ons een grote stap dichter bij ons doel.

En dus: opnieuw ertegenaan, mannen, met diezelfde mentaliteit, diezelfde honger, datzelfde niveau. Héél Limburg leeft met jullie mee, voor de tv. Yes you can!

Dat wordt dus weer nagelbijten, woensdagavond! (PiP)

Live, via de volgende link: livescore | livestream & op Telenet / Proximus / VOO (Sport) en Sporza livestream

Agenda play-off-finale (best of 5):

Zaterdag 3 april, 20u30 Knack Roeselare - GREENYARD Maaseik : 1-3

Woensdag 7 april, 20u30 GREENYARD Maaseik - Knack Roeselare

Zaterdag 10 april, 20u30 Knack Roeselare - GREENYARD Maaseik

Eventueel:

Woensdag 14 april, 20u30 GREENYARD Maaseik - Knack Roeselare

Zaterdag 17 april, 20u30 Knack Roeselare - GREENYARD Maaseik

*Omwille van COVID-19 zijn de thuiswedstrijden NIET toegankelijk voor derden !!!

 

Print-vriendelijke versieStuur naar een vriendPDF versie

Powered by HostYou - Webbuilding & Design by ZuPP - Mastered by MVe/PMa - Engineering by Co-Ko - Copyright © 2020

CONTACT

 

Volleybalclub GREENYARD Maaseik

Sportlaan 10 - 3680 Maaseik

T: 0032 (0) 89 56 26 78

F: 0032 (0) 89 56 10 59

E: info@vcgreenyardmaaseik.be