En nu bevestigen in Guibertin!

<p>Foto Marc Mercelis</p>

De resultaten van de voorbije speeldag in de Lotto Volley League kwamen nagenoeg exact overeen met wat we vooraf konden wensen. Zélf rekende GREENYARD Maaseik zonder pardon af met Gent, terwijl die andere dichte achtervolger, Haasrode-Leuven, in 5 sets kopje onder ging in Achel. En ook Menen-Aalst werd een vijfsetter zodat beide teams weinig sprokkelen.

In de tussentijdse rangschikking draagt Knack de gele trui met een half uur voorsprong: buiten bereik, maar dat geeft niet in deze reguliere competitie. In maart herbeginnen we immers met een haast schone lei, met 6 teams. Roeselare wordt dan voor zijn clean sheet beloond met één bonuspunt tegenover de tweede, enzovoort.

Als, als, als wij deze tweede plaats vasthouden, rest er dus slechts één puntje achterstand maar vooral toch ook één of meer punten voorsprong op de vier anderen. Altijd nuttig met het oog op wat uiteindelijk op het spel staat: de finales van de play-offs!

De komende weken moeten we die tweede plaats dus vastmetselen én het niveau verder opkrikken. Te beginnen komend weekend, zondagavond in het bizarre zaaltje met 1001 lijnen van Guibertin, waar je riskeert verloren te lopen op een volleybalplein.

Axis Guibertin lijkt het meest wispelturige team van deze competitie. Hun schamele 8 puntjes in de rangschikking verzamelden ze met klinkende overwinningen tegen Aalst en Menen, naast vijfsetters tegen Gent en … Knack! Tegen hun directe concurrenten in de rangschikking moesten ze dan weer puntenloos inpakken. Vreemd. Kortom: overmoed is uit den boze als we zondagavond naar Mont-Saint-Guibert afzakken. Het zou dan weleens een akelig lange avond kunnen worden, zo vlak voor onze afreis naar Tsjechië. (PiP)

 

Agenda

Zondag 22 januari, 18u00 Axis Guibertin - VC GREENYARD Maaseik

Woensdag 25 januari, 18u00 - Jihostroj ČESKÉ BUDĚJOVICE (CZE) - VC GREENYARD Maaseik (PO CEV)

Zaterdag 28 januari, 20u30 VC GREENYARD Maaseik - Decospan Menen

Woensdag 1 februari, 20u30 Lindemans Aalst - VC GREENYARD Maaseik

Vrijdag 3 februari, 20u30 Waremme Volley - VC GREENYARD Maaseik

 

Print-vriendelijke versieStuur naar een vriendPDF versie

Powered by HostYou - Webbuilding & Design by ZuPP - Mastered by MVe/PMa - Engineering by Co-Ko - Copyright © 2021

CONTACT

 

Volleybalclub GREENYARD Maaseik

Sportlaan 10 - 3680 Maaseik

T: 0032 (0) 89 56 26 78

F: 0032 (0) 89 56 10 59

E: info@vcgreenyardmaaseik.be