En nú begint het écht!

<p>Foto Jan Vanmedegael</p>

De Europese bekerwedstrijd van gisteravond in Zwitserland was een veelzeggend begin van een korte maar loodzware en superbelangrijke eindejaarscampagne: tweeënhalve week met zes (6), nu nog vijf wedstrijden, de ene nóg belangrijker dan de andere. Twee moeilijke competitiewedstrijden, de Europese terugmatch waarin ons team thuis de puntjes op de i mag/moet zetten, maar eerst … alvast de eerste van twee wedstrijden in de halve finales van de Belgische Beker.

De langste reis ligt al achter ons: de verste maar mogelijk niet eens de lastigste verplaatsing, al geraken onze spelers normaal pas vanavond laat weer thuis … En dan moeten ze zaterdag alweer helemaal naar de andere kant van het land, naar Roeselare godbetert, voor de heenmatch in de bijzonder belangrijke halve finales van de Beker van België.

Knack Roeselare voorstellen, dat hoeft niet meer. Op hun website legt ‘Brilsmurf’ de supporters van beide teams nog eens even netjes uit hoe zij en wij de voorbije drie decennia samen heel wat geschiedenis hebben geschreven en de Belgische volleybalkoek hebben verdeeld. Maaseik ligt nog een duimbreed voor in aantal trofeeën, maar Roeselare is al een tijdje bezig aan een indrukwekkende inhaalbeweging. Ook dit seizoen lijkt ‘de blauwe machine’ in eigen land nauwelijks te stuiten. Op de eerste speeldag van de competitie keek iedereen wel verbaasd op van hun resultaat bij nieuwkomer Guibertin, maar voor het overige gaf alleen GREENYARD Maaseik drie prachtsets lang energiek en gezwind tegenwind, tot plots een Dunkelflaute optrad en het licht uitging. Eén setje was een magere troost, maar ach, dat beregoede eerste anderhalf uur van die wedstrijd geeft de (Lim)burger toch ook wel moed.

Knack hield gisteravond een ‘generale repetitie’ voor de belangrijke bekerwedstrijd van zaterdag: een nóg sterkere ‘oefenpartner’ dan de Italiaanse wereldtopper Civitanova was niet te vinden, maar onze rivalen deden het voortreffelijk! De manier waarop ze ei zo na die 4e set nog binnenhaalden: dat belooft! Rood werkt in Roeselare schijnbaar als een rode lap op een stier. Dat mocht Civitanova ondervinden en dat staat ons zaterdag in ‘de moeder van alle topmatchen’ dus óók te wachten. En jawel, binnen twee weken volgt thuis nog de terugwedstrijd, maar nu zaterdag kan de ene de andere alvast een tikje uitdelen ... (PiP, met binnenpretje)

 

Agenda

Zaterdag 3 december, 20u30 Knack Roeselare - VC GREENYARD Maaseik (1/2 BvB)

Woensdag 7 december, 20u30 Decospan Menen - VC GREENYARD Maaseik

Zaterdag 10 december, 20u30 VC GREENYARD Maaseik - Axis Guibertin

Woensdag 14 december, 20u30 VC GREENYARD Maaseik - Lindaren Volley AMRISWIL (SUI) (1/8 CEV)

Zaterdag 17 december, 20u30 VC GREENYARD Maaseik - Knack Roeselare (1/2 BvB)

 

Print-vriendelijke versieStuur naar een vriendPDF versie

Powered by HostYou - Webbuilding & Design by ZuPP - Mastered by MVe/PMa - Engineering by Co-Ko - Copyright © 2021

CONTACT

 

Volleybalclub GREENYARD Maaseik

Sportlaan 10 - 3680 Maaseik

T: 0032 (0) 89 56 26 78

F: 0032 (0) 89 56 10 59

E: info@vcgreenyardmaaseik.be

 

Comments