En er komt nu nóg een vette week!

<p>Foto Frans Verreycken</p>

Februari is alweer voorbij halfweg! Ja, het gaat verbazend goed vooruit als je vijf (5!) wedstrijden moet afwerken in amper anderhalve week! (In de hele maand maart hebben we er vier, hooguit vijf.) En er komt nu nóg een vette week!

Zolang je wint of best tevreden mag zijn over je prestaties, leef je in een roes en kan die snelle opeenvolging van wedstrijden je nauwelijks deren. Maar intussen stapelt de vermoeidheid zich wel evenzeer op. Niet alleen fysiek, ook mentaal. Voeg daarbij het nazinderende schokeffect van de trainerswissel én de logische decompressie na de recente bevrijdende competitieresultaten én een al bij al eervol Europees avontuur, dan voel je met je ellebogen dat nu een bijzonder verraderlijke week wacht, met twee tegenstanders die je ook weer in geen geval mag onderschatten. Zaterdag naar Gent, woensdag komt Achel op bezoek. Pas daarna volgen eindelijk enkele dagen welverdiende rust.

Alle focus moet nu eerst nog naar de competitie! In de rangschikking staan we gedeeld tweede, en dat mogen we niet meer laten ontglippen! Zoals de zaken nu staan, kan zelfs een barrage met een 'best of three' tegen Achel in de maak zijn. Een feestje voor de Limburgse volleyballiefhebbers. Zover is het echter nog lang niet: de komende matchen zullen hierover beslissen.

Eerst Gent. Daar stijgt nu de spanning en het enthousiasme: die toch wel onverwachte finale van de Beker van België komt eraan! Op zichzelf was het voor Gent al een kleine stunt om zover te geraken, maar nu deze verrassing verwerkt is, gaan ze daar natuurlijk hun kop ervoor leggen om de Cup mee naar huis te nemen. De andere bekerfinalist – Aalst – werd onlangs al eens gewogen en voorlopig te licht bevonden. En een vermoeid Maaseik is voor hen de gedroomde sparringpartner voor een laatste generale repetitie, om het moreel nog verder op te krikken.

Een rangschikking zegt niet altijd alles over kwaliteit. Gent staat een ietsje lager dan de ambities die het voor dit seizoen had uitgesproken, maar het team bevat meerdere spelers die hoog scoren in de individuele nevenrangschikkingen. De voorbije weken/maanden ging Menen twee keer voor de bijl, werd Aalst weggeveegd en moest zelfs Roeselare goed bij de les blijven. Gent werkt nu naar hét hoogtepunt van zijn seizoen toe. Als hun mayonaise 'pakt', is ons team een potentieel slachtoffer, zeker nu we even naar adem moeten happen na de voorbije loodzware weken. Toch nog even volhouden, mannen! (PiP)

Live, via de volgende link: livescore | livestream

 

Agenda

Zaterdag 19 februari, 20u30 Caruur Gent - VC GREENYARD Maaseik

Woensdag 23 februari, 20u30 VC GREENYARD Maaseik - Tectum Achel

Zaterdag 5 maart, 20u30 Knack Roeselare - VC GREENYARD Maaseik

 

Print-vriendelijke versieStuur naar een vriendPDF versie

Powered by HostYou - Webbuilding & Design by ZuPP - Mastered by MVe/PMa - Engineering by Co-Ko - Copyright © 2021

CONTACT

 

Volleybalclub GREENYARD Maaseik

Sportlaan 10 - 3680 Maaseik

T: 0032 (0) 89 56 26 78

F: 0032 (0) 89 56 10 59

E: info@vcgreenyardmaaseik.be