En de bordjes hangen gelijk!

<p>Foto Patrick Martens</p>

GREENYARD Maaseik - KNACK Roeselare: 2-3 (23-25 25-20 23-25 25-19 12-15) - scouting

MAASEIK – GREENYARD Maaseik had, vanuit een compleet verloren situatie (11-6), op een onwaarschijnlijke manier de 5e set in de eerst wedstrijd van de finale van de Play Offs in Roeselare nog naar zich toe getrokken (18-20). Daardoor stond Maaseik totaal onverwacht aan de leiding in de Play Offs en kreeg het de unieke kans om vanavond in de eigen STEENGOED Arena deze voorsprong te verdubbelen. Maar uiteraard zou KACK Roeselare er alles aan komen doen om de verloren wedstrijd in eigen huis om te buigen in hun voordeel en zo de stand terug gelijk te trekken.

Set 1 Jolan Cox opende de wedstrijd met een blok op Verhanneman, 0-1. Over 3-3 en 8-7 ging de stand gelijk op in een hoogstaand begin van de wedstrijd, 10-10. KNACK Roeselare nam dan een kleine voorsprong naar 13-16, door een goed blok op Jelte Maan. Hendrik Tuerlinckx kreeg een gedragen bal afgefloten en daarmee stonden de bordjes terug gelijk op 17. Aleks Grozdanov trok dan nog eens een muurtje op en meteen stond het 18-17. Bij 19-18 kreeg Jelte Maan de fout tegen. Over 21-21 werd het razend spannend in de eerste set. Verhanneman sloeg naar 22-23 en een blok van Walsh op Maan zette KNACK Roeselare op setpunt, 22-24. Jolan Cox kon op het nippertje nog 23-24 scoren. Hendrik Tuerlinckx maakte de klus echter af voor zijn ploeg, 23-25.

Set 2 Over 4-4 gingen beide ploegen stevig verder op het hoogste niveau, 8-8. Met een blok op Van de Velde scoorde Aleks Grozdanov 11-10. Toch hielden beide ploegen elkaar netjes in evenwicht, 13-13 tot Jelte Maan ver buiten sloeg, 14-16. Bij 18-17 nam GREENYARD terug de leiding en Jolan Cox dikte dat aan naar 19-17. Holt kwam in voor de opslag, maar hij sloeg die buiten, 22-20. Jolan Cox deed dat echter niet en timmerde een ace diep in het achterveld, 23-20. Als Verhanneman dan ook nog eens zijn aanval net langs de lijn buiten sloeg, stond Maaseik op setpunt, 24-20. Ook Coolman ging tenslotte in de fout en sloeg zijn bal tegen de netrand, 25-20.

Set 3 KNACK Roeselare opende de derde set met 0-2 maar al vlug kwam GREENYARD langszij, 5-5. Dan rendeerde het bezoekende blok, 5-7. KNACK Roeselare kon deze kloof vasthouden 10-13 tot Jolan Cox met twee schitterende aanvallen deze kon verkleinen tot 14-15 en zelfs teniet kon doen bij 15-15. Maar na een time out scoorde KNACK ook tweemaal op rij, 15-17. Bij 17-17 was de spanning weer om te snijden. Verhanneman scoorde voor 19-20 en Coolman plaatste een ace op Baetens, 19-21 voor een belangrijke tweepuntenkloof in deze fase van de set. Baetens blokte op Tuerlinckx om in de set te blijven 22-23. Hij sloeg daarna zijn opslag in het net en setpunt Roeselare, 22-24. Jelte Maan hield nog even de meubelen recht voor zijn ploeg, 23-24, maar Verhanneman deed wat hij moest doen:scoren, 23-25.

Set 4 Ook in de vierde set bleven beide ploegen aan elkaar gewaagd, 8-8. Timo Tammemaa sloeg dan een ace voor 10-8 en Jan Zimmermann blokte naar 11-8. Tammemaa nog steeds aan opslag kegelde zijn service naar 12-8. Over 14-11 en 18-15 moest GREENYARD alles uit de kast halen om deze voorsprong te behouden en in de wedstrijd te blijven. Aleks Grozdanov kon een puntje bijzetten bij deze voorsprong, 20-16. Bij 23-19 had de thuisploeg uitzicht op setwinst om zo een vijfde set af te kunnen dwingen. Jolan Cox sloeg naar setpunt, 24-19 en legde daar zelf een ace bovenop, 25-19.

Set 5 De set opende met een 1-1 en 3-3 tot Hendrik Tuerlinckx naar 4-6 sloeg en Jolan Cox vervolgens buiten, 4-7. Verhanneman zette de 4-8 op het scorebord en daarmee werd het uitermate problematisch voor GREENYARD Maaseik. Grozdanov tipte buiten, 5-10. Zou een scenario zoals in de eerste wedstrijd terug in de maak zijn? Goede bloks bij Roeselare, 5-11 en 5-12. Het onwaarschijnlijke zou echter geen twee keren gebeuren, ondanks dat de thuisploeg nog een stevige remonte inzette tot 10-12. De STEENGOED Arena ontplofte bij de 11-13 van Cox, maar Jelte Maan sloeg dan zijn service buiten. Matchpunt Roeselare 11-14. Van Hirtum kon dit zo belangrijke punt voor zijn ploeg scoren, 12-15.