Eindelijk! 15e Landstitel en feest tot diep in de nacht voor NOLIKO Maaseik!

Vandaag is rood … “. Zo werden we afgelopen zaterdagochtend al meteen geconfronteerd met de boodschap van de dag en deze melodie kregen we die dag niet meer uit ons geheugen geperst. Nochtans stonden de zenuwen op hoogspanning zaterdagavond bij het betreden van de STEENGOED Arena, die voor de gelegenheid vuurrood en tot de nok gevuld zat. Je rook en voelde dat er een nieuwe pagina in de clubencyclopedie van Jos De la haye in de lucht hing en er alleen maar plaats was voor hulde en eerbetoon.

Met de ‘Start me up’ van de Stones mochten alle winnende jeugdploegen de Centre Court op en kregen een passend eerbetoon voor de vele bekers en titels die in hun gelederen geraapt werden. “Wie de jeugd heeft, heeft te toekomst”, zegt men wel ooit en bijgevolg mochten zij terecht deel uit maken van het feestgedruis van de avond.

Trainers, spelers en vrijwilligers uit de jeugdwerking kregen een verdiend open doekje van het talrijke publiek. Zij mochten later plaatsnemen op de speciaal voor hen voorziene eretribune, met de neus boven op het speelveld.

Dan gingen de lichten uit voor het meest benijde, maar immer beklijvende, NOLIKO Maaseik-wedstrijdprotocol. Ballenrapers en moppers, ploeg van Knack Roeselare, wedstrijdleiding en dan het “Vandaag is rood…” oorverdovende onthaal van de thuisspelers, aangevoerd door captain Jelte Maan, betraden het strijdtoneel van de STEENGOED Arena.

Voorzitter Mathi Raedschelders nam het woord voor de uitreiking van de prestigieuze trofee ‘Leon Goyens’, vernoemd naar de te vroeg gestorven ploegkiné. Mevr. Carla Paumen, weduwe van de betreurde, mocht deze eervolle trofee overhandigen aan een zeer verdienstelijk clubicoon, vrijwilligster van het eerste uur en altijd paraat om welke taak dan ook op haar schouders te nemen. Meer dan terecht waren deze huldiging, de bloemen en het geschenk voor mevr. Carole van Lammeren! Hartelijke dank en dik verdiend!

Met de Provinciegouverneur, Herman Reynders, op kop, ging het Limburgs Volkslied weer eens door merg en been. Na de voorstelling van de wedstrijdleiding en de starting six van elk team en de gastservice, schoof iedereen naar het tipje van zijn stoel bij het eerste fluitsignaal.

Het relaas en de feiten van de wedstrijd gaan we niet nog eens vertellen. Daarvoor mochten onze verslaggevers Luc en Bram weer alle registers open trekken. Want de sfeer was met 3.000 man in de zaal uitgelaten, bij momenten kolkend en oorverdovend! Tussenin mocht de kersverse runner-up naar Liga A, Tectum Avoc Achel, met nog steeds Rob Bontje en Allan van de Loo in hun rangen, even zijn opwachting maken. De spanning werd opgedreven naarmate de wedstrijd vorderde en NOLIKO Maaseik set na set binnenrijfde. De ontlading was dan ook niet te overzien bij het laatste punt, een pipe-aanval van Kamil Rychlicki, pal achter de 3-meterlijn in het Roeselaarse kamp.

Vreugdetaferelen alom in de STEENGOED Arena, inclusief confettikanonnen, omhelzingen, knuffels, kussen en tranen. De mannen van Banks hadden het gehaald! De club had, na 6 jaren door het diepste stof kruipen, eindelijk zijn droom weer kunnen waar maken: de 15e landstitel in de geschiedenis! De vreugdedansen en ereronde voor het publiek werden gesmaakt en na de huldiging van de scheidsrechters, vice-landskampioen Knack Roeselare, de staff van NOLIKO Maaseik, was het tijd om de echte helden het podium op te roepen: Nicholas, Dane, Berre, Sebastian, Stef, Kamil, Nicolas, Jay, Just, Timo, Michiel, Sebastien en Jolan wurmden zich door de erehaag van onze ballenmeisjes en -jongens. Jelte Maan mocht eerst nog even antichambreren in een hoekje maar werd dan als een echte kapitein in de armen gesloten van het ganse team en kreeg de eer om de zo begeerde beker van Landskampioen de lucht in steken! Joel Banks en zijn technische staf werden op een champagnebad getrakteerd.

De ontlading die daarop volgde zal nog wel even in ons geheugen gegrift blijven. Net als het STEENGOEDE feestje dat daarna volgde tot heel diep in de nacht. Tot vogeltjes de muziek overnamen van de DJ van dienst en een fikse feestkater zijn opwachting maakte in de straten van Maaseik. (jru)

 

Print-vriendelijke versieStuur naar een vriendPDF versie

Powered by HostYou - Webbuilding & Design by ZuPP - Mastered by MVe/PMa - Engineering by Co-Ko - Copyright © 2018

CONTACT

 

Volleybalclub GREENYARD Maaseik

Sportlaan 10 - 3680 Maaseik

T: 0032 (0) 89 56 26 78

F: 0032 (0) 89 56 10 59

E: info@vcgreenyardmaaseik.be