Eerste punten voor NOLIKO Maaseik in poule A-PO1 zijn binnen

<p>Foto Patrick Martens</p>

Afgelopen zondag mochten de mannen van Joel Banks aanschuiven aan de lange tafels van de Restaurantdag van onze NOLIKO Jeugd (met dank aan iedereen op wiens steun we mochten rekenen). Eén glaasje bier kon er van af om het Bekerverlies en de hoekige prestatie van zaterdagavond door te spoelen.

Joel Banks koos voor de VIP Business+-night en een goed volgelopen STEENGOED Arena voor een traditionele opstelling met Jelte Maan in plaats van de nog herstellende Kamil Rychlicki. Vraag was of het team de jammerlijke Bekernederlaag goed heeft kunnen verteren. Bij aanvang van set 1 verwachtte iedereen een wandeling door het park. In ‘no time’ stond 12-6 op het scorebord, maar dan sloeg de Guibertijnse diesel, blijkbaar met een haperende gloeibougie, aan de gang.

De Maaslanders leek het Bekerspook op de benen te slaan, want niks leek nog te lukken, zelfs aan de servicelijn noteerden we 8(!) missers. Een donderpreek van de hoofdcoach leek te helpen, want de volgende sets konden de Limburgers alsnog de volle buit binnenhalen, al was het niet van harte aan de zijde van Seppe Baetens en zijn collega’s van het Waals-Brabantse Mont-Saint-Guibert. Naar het academische niveau van de wedstrijd was het soms zoeken, maar de 3 punten zijn binnen en dit is alvast een goede uitgangspositie voor de volgende fase in de play offs. Voor de wedstrijdverslagen tekenden Luc en Bram.

Deze wedstrijd leerde ons alvast dat we de focus moeten scherp houden in deze miniplayoffs, want 1 wedstrijd puntenverlies kan aan de streep duur te komen staan. De poulewinnaars gaan door, maar op de 2e plaats moet je al naar de resultaten van de anderen gaan kijken om te weten of je kan doorstoten naar de volgende play offronde.

In de andere poules deden Roeselare en Aalst wat van hen moet verwacht worden. (jru)

 

Agenda

Woensdag 28 februari, 20u30 Trentino Diatec (ITA) - NOLIKO Maaseik (CHL-LR)

Zaterdag 3 maart, 20u30 VBC Waremme - NOLIKO Maaseik

Woensdag 7 maart, 20u30 NOLIKO Maaseik - VBC Waremme

Vrijdag 9 maart, 20u45 Axis Guibertin - NOLIKO Maaseik

Voor tickets klik HIER

 

Print-vriendelijke versieStuur naar een vriendPDF versie

Powered by HostYou - Webbuilding & Design by ZuPP - Mastered by MVe/PMa - Engineering by Co-Ko - Copyright © 2017

CONTACT

 

Volleybalclub GREENYARD Maaseik

Sportlaan 10 - 3680 Maaseik

T: 0032 (0) 89 56 26 78

F: 0032 (0) 89 56 10 59

E: info@vcgreenyardmaaseik.be