Eerste driepunter van het seizoen is een feit!

<p>Foto Jos Franssen</p>

Voor de eerste speeldag van de Euromillions Volley League trok het vernieuwde VC GREENYARD Maaseik naar Gent.

De landskampioen ging zo op bezoek bij ex-Maaseikenaar Michiel Ahyi. De Nederlander startte in de basis als opposite naast Bormans, Degruyter, Kovac, Van Schie, Ogink en libero Dufraing. Coach Banks begon met Thys, Tammemaa, Maan, Pupart, Blankenau, Cox en libero Dronkers.

In de eerste set liet Maaseik meteen al merken dat het gekomen was om de 3 punten mee naar huis te nemen. Over 3-8 ging het naar 7-13. Bij 8-17 besloot de Gentse coach om zijn tweede time-out van de set te gebruiken. De preek van de coach leek even te werken maar de Maaslanders hielden de voetjes op de grond en zo eindigde set 1 op 19-25.

Beide teams vatten de tweede set aan met exact dezelfde opstelling. Gevolg was dat het spelbeeld ook onveranderd bleef, waar VC GREENYARD Maaseik natuurlijk geen problemen mee had. Van 3-7 naar 7-12 dankzij Jelte Maan vanaf de pipe. Van Heyste kwam opdraven bij 10-19 ten koste van Blankenau maar ook hij stond goed zijn mannetje. Set twee werd uiteindelijk gewonnen met 13-25.

Eén set was het nieuwe Maaseik verwijderd van de eerste driepunter van het seizoen. In tegenstelling tot de eerste twee sets verliep set 3 een stuk spannender. Via 5-5 ging het naar 8-9. Coach Banks vuurde zijn teams nog eens extra aan met een duidelijk effect. Jolan Cox warmde zijn linkerschouder nog eens extra op, ace en 9-16. VC GREENYARD Maaseik gooide Peeters, Wojcik en Van Heyste nog in de strijd. Ook zij hielden vlot stand, 16-25 en de drie punten waren een feit.

Na de wedstrijd werd Jolan Cox, hij scoorde maar liefst aan 80%, volledig terecht benoemd tot ‘Star of the game’.

De eerste drie punten zijn binnen, maar van rusten is geen sprake. Komende woensdag komt VH Leuven op bezoek in de STEENGOED Arena.

Supporters op post, de nieuwe mascotte zal ook aanwezig zijn! (BrF)

 

Print-vriendelijke versieStuur naar een vriendPDF versie

Powered by HostYou - Webbuilding & Design by ZuPP - Mastered by MVe/PMa - Engineering by Co-Ko - Copyright © 2021

CONTACT

 

Volleybalclub GREENYARD Maaseik

Sportlaan 10 - 3680 Maaseik

T: 0032 (0) 89 56 26 78

F: 0032 (0) 89 56 10 59

E: info@vcgreenyardmaaseik.be

 

Comments