Een volleybaltrip naar Ankara

<p>Foto Bart Vandenbroucke</p>

Géén kortste weg naar Europa voor ons team: Knack Roeselare won ook de terugwedstrijd van de halve finale en mag de supportersbussen voor het Sportpaleis reserveren. Onze felicitaties! Ja hoor: de donkerblauwe garde zit in de flow en zou dit seizoen weleens kunnen stunten in de Champions League. Te beginnen komende woensdag in Friedrichshafen. Good luck!

Met het oog op onze eigen komende Europese wedstrijden – want we hebben geen tijd om lang te treuren – gingen we even snuffelen in EuroTopTeams, een (niet-officiële) Europese rangschikking van volleybalclubs, op basis van de punten die clubs verzamelen met hun resultaten van de voorbije jaren in de European Champions League, de CEV-cup en de Challenge Cup. Zenit Kazan staat daar eerste, met ruime voorsprong op Cucine Lube Civitanova en Trentino Volley.

Tot zover lijkt dat allemaal logisch, en het feit dat Knack (18) vlak voor GREENYARD Maaseik (20) staat, kunnen we ook wel verdragen. Maar – met alle respect hoor! – waarom Lindemans Aalst daar op 11 prijkt, is ons niet helemaal duidelijk. Resultaten in de CEV-cup krijgen kennelijk een iets te hoge score. Een korreltje zout is dus wenselijk bij deze EuroTopTeams-rangschikking.

Nu goed: wij waren eigenlijk nieuwsgierig naar de rangschikking van onze komende tegenstander Halkbank Ankara: nummer 10 op deze Europese lijst, en op het eerste gezicht kan dat enigszins correct lijken: vorig seizoen hielden zij Knack nog onder de duim in de Champions League, al hadden ze weinig overschot.

Halkbank Ankara – sinds mensenheugenis een topteam in de sterke Turkse competitie en een vaste waarde in het kampioenenbal van de CEV – heeft zijn kern de voorbije seizoenen drastisch vernieuwd, verjongd en 'verturkt'. Tot drie jaar geleden was geld daar geen enkel probleem en telde je er een hele rist internationaal talent, gelouterde 30-plussers en nauwelijks een 25-minner, maar dat is nu wel even anders. Diverse jonge spelers zijn doorgeschoven uit de eigen jeugdopleiding.

In de Turkse competitie staat Halkbank Ankara momenteel slechts 7e. Dat zegt als actuele waardemeter misschien méér dan die 10e plek in EuroTopTeams. Het geeft de Maaseiker burger alleszins nieuwe moed… Als je niet meevliegt naar Ankara, kan je de wedstrijd woensdag om 15.30 uur op het internet vinden of gezellig op groot scherm komen volgen in de STEENGOED Arena.

O ja: de andere wedstrijd in onze poule (Zenit Kazan – Jastrzebski Wegiel) is verplaatst naar 18 januari. (PiP)

 

Agenda

Woensdag 4 december, 15u30 Halkbank ANKARA (TUR) - VC GREENYARD Maaseik (CHL-LR)

Zondag 8 december, 14u00 VBC Waremme - VC GREENYARD Maaseik

Woensdag 11 december, 20u30 VC GREENYARD Maaseik - Zenit KAZAN (RUS) (CHL-LR)

Vrijdag 13 december, 20u30 Decospan Menen - VC GREENYARD Maaseik

Zaterdag 21 december, 20u30 VC GREENYARD Maaseik - Lindemans Aalst

Koop HIER je toegangskaarten

Print-vriendelijke versieStuur naar een vriendPDF versie

Powered by HostYou - Webbuilding & Design by ZuPP - Mastered by MVe/PMa - Engineering by Co-Ko - Copyright © 2020

CONTACT

 

Volleybalclub GREENYARD Maaseik

Sportlaan 10 - 3680 Maaseik

T: 0032 (0) 89 56 26 78

F: 0032 (0) 89 56 10 59

E: info@vcgreenyardmaaseik.be