Een veelbelovende kick-off

<p>Foto ZUPP</p>

Wanneer start een nieuw volleybalseizoen? Bij het eerste fluitsignaal van de eerste competitiewedstrijd? Welnee, veel vroeger. Bij de start van de trainingen? Nee, nog vroeger: eigenlijk zodra je begint af te wegen met wie je wil voortgaan en welke versterking je haalt.

De officiële kick-off voor seizoen 22-23 vond donderdagavond (6/10) plaats: sponsors, seathouders, pers en andere genodigden kwamen in de gezellig drukke AgorA van de STEENGOED Arena kennismaken met het nieuwe A-team en de volledige staf van GREENYARD Maaseik.

Martin Perin liet het thuisfront via een videoboodschap weten dat hij zich een beetje verveelt, ginds op de ziekenhuisafdeling. “I’ll be back”, stelde hij ons nog gerust.

Voorzitter Raymond Cretskens verwelkomde en dankte al wie zich inzet en bijdraagt voor onze club. Hij liet er geen twijfel over bestaan wat de ambities zijn.

General manager Dieter Leenders wees op de opfris- en vernieuwingswerken (verlichting, schermen, lounge, …) in onze 15 jaar jonge STEENGOED Arena en wie dit mogelijk heeft gemaakt, én wat dit betekent voor onze toekomst.

Zo onthouden we dat Ladies in Black Aachen binnenkort, in de eindfase van de Duitse competitie en beker, opnieuw naar onze schitterende infrastructuur wil uitwijken; dat onze Nederlandse buren van de ambitieuze ereklasser Limax Linne/Maasbracht voor nog meer trainingsarbeid wekelijks twee avonden naar onze STEENGOED Arena komen; en dat wij drie namiddagen per week het jonge volkje van de Topvolley Academy van scholengemeenschap Mosa-RT over de vloer krijgen.

In deze context voerde Dieter twee onderhoudende, leerrijke babbels met afgevaardigden van Limax, resp. Mosa-RT, over de groeiende samenwerking en het groeiende succes van beide projecten.

Onze vaste speaker Jos Franssen schakelde over op wedstrijdmodus en liet onze spelers een voor een opdraven in hun splinternieuwe uitrusting. Technisch directeur Jelte Maan en headcoach Fulvio Bertini lichtten kort de spelersmix en de ambities toe. “Nog 9 keer slapen”, rekende Jos ons voor, en jawel, ook wij hebben er weer zin in en kijken reikhalzend uit naar de openingswedstrijd, zaterdag 15 oktober, thuis tegen Gent!

O ja: tussendoor werd er lekker gegeten, gedronken, bijgekletst. En de ene geraakte al wat vroeger in bed dan de andere … (PiP)

 

Agenda

Zaterdag 15 oktober, 20u30 VC GREENYARD Maaseik - Caruur Gent

Zaterdag 22 oktober, 20u30 Tectum Achel - VC GREENYARD Maaseik

Woensdag 26 oktober, 20u30 VC GREENYARD Maaseik - Lindemans Aalst

Zondag 30 oktober, 14u00 VC GREENYARD Maaseik - VT Marke-Webis Wevelgem (1/8 BvB)

Woensdag 2 november, 20u30 Knack Roeselare - VC GREENYARD Maaseik

 

Print-vriendelijke versieStuur naar een vriendPDF versie

Powered by HostYou - Webbuilding & Design by ZuPP - Mastered by MVe/PMa - Engineering by Co-Ko - Copyright © 2021

CONTACT

 

Volleybalclub GREENYARD Maaseik

Sportlaan 10 - 3680 Maaseik

T: 0032 (0) 89 56 26 78

F: 0032 (0) 89 56 10 59

E: info@vcgreenyardmaaseik.be