Een borreltje voor de match…

<p>Foto IV Photography</p>

Na zo'n volleybalwedstrijd bots je in de catacomben van de STEENGOED Arena weleens op een speler van de thuisploeg of van de bezoekers. Voor ondergetekend onderdeurtje is het altijd een dubbel gevoel als zo'n dubbele meter naast me staat, voor de pisbak naast de mijne, bijvoorbeeld…

Tjonge. Nog een eind groter dan hij al lijkt vanuit de tribune. Als hij zijn armen horizontaal spreidt (wat ie op dat moment best niet doet), kan ik er zonder te bukken gewoon onderdoor wandelen… Dát zal wel de reden zijn waarom we zélf nooit international zijn geworden, duh!

Maar we dwalen af. We wilden het eigenlijk hebben over de innerlijke mens, en hoe die verzorgd wordt voor en na de match. Want ja, in die catacomben zien we na de match zo'n tegenstander een boterhammetje of een broodje eten, en – nieuwsgierig als we zijn – vragen we ons dan af (a) of hij die helemaal uit Roeselare heeft meegebracht en (b) wat voor beleg deze knaap zijn leven lang gegeten heeft om zo groot te worden. (Ja, het is niet eerlijk, die lengte van andere mensen!)

We legden ons oor te luisteren, en het antwoord liet zich eigenlijk raden: de thuisploeg zorgt voor enige eenvoudige catering na de wedstrijd, ook voor de bezoekers. En catering vóór de wedstrijd dan? Die hou je uiteraard liefst in eigen handen. Onze paranoia zou ons sowieso beletten om vóór de match iets te nuttigen dat door de tegenpartij is klaargezet. Timeo Danaos et dona ferentes!

Wat doen die spelers dan vóór de match? Uit eigen verleden herinneren we ons een vast ritueel dat nergens op sloeg, maar we voelden ons daar lekker bij. Een klein biefstukje met zwart brood, daarna een yoghurtje met aardbeien en afsluiten met een half borreltje klare. Of een heel. En dan knallen!

Hoe een échte volleybalspeler dat doet, vertellen we een volgende keer… (PiP)

 

Agenda

Zaterdag 16 maart, 20u30 VC GREENYARD Maaseik - Par-Ky Menen

Zaterdag 23 maart, 20u30 Knack Roeselare - VC GREENYARD Maaseik

Zaterdag 30 maart, 20u30 VC GREENYARD Maaseik - Lindemans Aalst

Zaterdag 6 april, 20u30 Lindemans Aalst - VC GREENYARD Maaseik

Zaterdag 13 april, 20u30 VC GREENYARD Maaseik - Knack Roeselare

Vrijdag 19 april, 20u30 Par-Ky Menen - VC GREENYARD Maaseik

Koop HIER je toegangskaarten

 

Print-vriendelijke versieStuur naar een vriendPDF versie

Powered by HostYou - Webbuilding & Design by ZuPP - Mastered by MVe/PMa - Engineering by Co-Ko - Copyright © 2018

CONTACT

 

Volleybalclub GREENYARD Maaseik

Sportlaan 10 - 3680 Maaseik

T: 0032 (0) 89 56 26 78

F: 0032 (0) 89 56 10 59

E: info@vcgreenyardmaaseik.be