Draai die gashendel nu maar open!

<p>Foto Ivo Rutten</p>

Als we een nieuwe speler wegwijs maken in Maaseik, combineren we dat graag met wat uitleg over troeven en wetenswaardigheden van onze gemeente en haar omgeving. Onze jaarlijkse tocht brengt ons dan uiteraard ook naar deelgemeente Neeroeteren.

De grootste Neeroeterenaar aller tijden is en blijft uiteraard met grote voorsprong Stefan Everts, 'The Legend', wereldwijd erkend als beste motorcrosser aller tijden. Enige ontnuchtering was echter ons deel toen we hier arriveerden met Amirhossein Esfandiar: motorcross schijnt nagenoeg onbekend te zijn in Iran, en de naam Stefan Everts deed dus géén belletje rinkelen. Dát is intussen rechtgezet, en onze reus (2m09, schoenmaatje 50!) was daarna graag bereid te poseren bij dit monument voor een monument.

We hebben Amirhossein Esfandiar (°24 jan. 1999) echter niet naar hier gehaald om te crossen. Het talent uit het noorden van Iran (bij de Kaspische Zee) werd al op jonge leeftijd opgemerkt: in 2014 werd hij (als 15-jarige!) op de Aziatische U18-kampioenschappen uitgeroepen tot beste hoekaanvaller. Idem in 2016 (Aziatisch U20) én in 2017 (WK U19). Voeg er nog drie opeenvolgende MVP-trofeeën bij (WK U19 in 2017, Aziatisch U20 in 2018 en WK U21 in 2019), en je begrijpt dat wij ernaar uitkijken hoe dit jonge geweld zich ontplooit in de Belgische en Europese competities …

Ondanks vele internationale toernooien met hun nationale selecties beginnen onze twee Iraanse internationals bij GREENYARD Maaseik aan hun eerste buitenlandse avontuur van langere duur. Het beruchte virus deed de reis vertraging oplopen en daarna volgde ook nog die quarantaine! Dat was geen pretje voor Amir die – zoals veel sporters – momenteel ook in langeafstandsrelatie leeft. Hij hoopt dat zijn vriendin Tala binnenkort mag overvliegen, maar kijkt nu eerst uit naar de seizoenstart. Zo kennen we er nóg een paar … (PiP)

 

Print-vriendelijke versieStuur naar een vriendPDF versie

Powered by HostYou - Webbuilding & Design by ZuPP - Mastered by MVe/PMa - Engineering by Co-Ko - Copyright © 2020

CONTACT

 

Volleybalclub GREENYARD Maaseik

Sportlaan 10 - 3680 Maaseik

T: 0032 (0) 89 56 26 78

F: 0032 (0) 89 56 10 59

E: info@vcgreenyardmaaseik.be