Dit jaar geen SuperCup voor VC GREENYARD Maaseik

Op een sombere zondagavond mocht VC GREENYARD Maaseik aantreden voor de eerste prijs voor het seizoen. De supercup mag dan wel eerder een prestigeprijs lijken maar vooral mentaal zou het toch een opsteker zijn als de trofee mee naar het Maasland kwam.

Beide teams begonnen met hun sterkste opstellingen. Maaseik leek verder te gaan op het elan van afgelopen seizoen door Roeselare vanaf het begin het vuur aan de schenen te leggen, 8-5. De geoliede machine, dat de West-Vlamingen toch al enkele seizoenen zijn, raakte even later dan toch op dreef. Onder meer Maan kreeg de bal moeilijk voorbij het blok van Roeselare en 14-16 stond op de bordjes van de Lange Munte. Coach Banks zag dat de set uit handen glipte en probeerde zijn team nog de les te lezen maar zonder succes. Over 20-21 ging de eerste set naar Roeselare met 22-25.

De Maaseikenaren begonnen de tweede set vol goede moed, 6-5. Maar opnieuw klommen de blauwhemden erop en erover, 8-10. Door enkele opslagmissers en net niet genoeg precisie in receptie en aanval kon de kloof maar niet gedicht worden. Even later ontbonden Tuerlinckx en Van Hirtum hun duivels wat in één klap zorgde voor 16-21. Van Heyste, Wojcik en Baetens kwamen nog in om de schade te beperken maar ook set twee ging naar Roeselare, dit keer met 21-25.

Na een serieuze uitbrander van coach Banks leken de Maaslanders eindelijk vertrokken, 8-4. Maar niets was minder waar. Enkele punten later was het voordeel compleet weg, 14-16. Wojcik en Baetens probeerden maar konden niet vaak genoeg voorbij de blauwe muur komen. Een slotoffensief met Tammemaa en Pupart werd nog op poten gezet door spelverdeler Blankenau maar ook dat mocht niet baten. Set 3 werd verloren met 22-25, de supercup werd meegenomen door Roeselare.

Een eerste ferme uppercut voor VC GREENYARD Maaseik dit seizoen. Tijd om te treuren is er echter niet want op slechts 6 dagen tijd komen VH Leuven (BvB, woe 20u30) en Lindemans Aalst (EVL, zat 20u30) op bezoek in de STEENGOED Arena.

 

Print-vriendelijke versieStuur naar een vriendPDF versie

Powered by HostYou - Webbuilding & Design by ZuPP - Mastered by MVe/PMa - Engineering by Co-Ko - Copyright © 2021

CONTACT

 

Volleybalclub GREENYARD Maaseik

Sportlaan 10 - 3680 Maaseik

T: 0032 (0) 89 56 26 78

F: 0032 (0) 89 56 10 59

E: info@vcgreenyardmaaseik.be

 

Comments