Dit had u van ons nog tegoed…

<p>Foto Jan Vanmedegael</p>

In het begin van het seizoen stellen we tegenstanders die bij ons over de vloer komen, graag even aan u voor. Welke spelers bleven, wie vertrok, wie is er nieuw, wat zijn de ambities, dat soort dingen.

Bij het vorige bezoekje van Knack Roeselare, eind oktober, verslikten we ons in het winteruur, verstrikten we ons in het verhaal over de eeuwige rivaliteit, bleven we uitgebreid hangen bij al die kwaliteit die ginds honkvast aan boord blijft én bij de al even aanzienlijke kwaliteit die gestopt of vertrokken was – allerminst alledaags bij Knack. Vóór we het beseften, was ons blad vol, zonder een woord over de nieuwkomers… Zonde, maar elk nadeel heb zijn voordeel: zo bleef er nog wat stof voor het vólgende, belangrijkere Knackbezoek dat al voor de deur stond.

Inderdaad, nu woensdagavond steekt Roeselare voor de vierde keer in nog geen vier weken het land over (twee keer naar Achel, tweede keer naar ons). Jelte Maan en Hendrik Tuerlinckx tossen in de STEENGOED Arena voor de superbelangrijke halve finale van de Beker van België, hoog op het verlanglijstje van beide teams. Zo kan uw dienaar alsnog de nieuwe Knackspelers presenteren. Knack moest immers gaan shoppen om het vertrek van Dejonckheere, Van Hirtum, Van de Velde, Holt en Lou Kindt te verwerken. In hun winkelkarretje: géén witte producten maar vijf kwaliteitsartikelen!

Dennis Deroey (°1987, 1m91) is gepokt en gemazeld in het volleybal. Hij proefde van een hele rist eersteklassers (Averbode, Puurs, Maaseik, Halen, het Duitse Düren, Antwerpen, Aalst) voor hij deze zomer de overstap maakte naar Roeselare. Een heel ander type dan Dejonckheere, maar absolute top in België voor de libero.

Joe Norman (°1994, 2m06) is de nieuwe back-up voor Tuerlinckx. De man met de 'stars & stripes'-bandana speelde voor universiteitsploegen in de VS tot hij in 2017 naar Mladost Ribola Kastela (Kroatië) verkaste. We hebben we 'm nog niet zien spelen, maar dat 'inkloppen' oogt alvast indrukwekkend. Dan heb je Daniel Jansen Van Doorn (°1990, 2m08): allicht Nederlandse voorouders maar wel degelijk Canadees, en zelfs Canadees international. De middenspeler was de voorbije jaren actief in Finland, Griekenland en Frankrijk (Tourcoing-Lille en Tours). Bleef zaterdag in Achel op de bank; zijn vervanger Fasteland rook zijn kans en scoorde allicht punten bij zijn coach.

Nóg een international: de Griek Andreas Fragkos (°1989, 2m00). Deze receptie-hoekspeler zwierf al rond bij diverse clubs in Griekenland, Italië, Iran, Frankrijk (Narbonne), Korea en Duitsland (Frankfurt). Een brok positieve energie en absoluut een meerwaarde voor de donkerblauwe machine. Tot slot de Nederlander Stijn van Schie (°1995, 2m03): die kennen we al een beetje. Hij speelde vorig seizoen erg sterk op de receptie-hoek bij Caruur Gent en was eerder ook actief bij de Nederlandse topteams Zwolle en Lycurgus.

Voeg dit straffe nieuwe vijftal (klasse! gestalte! ervaring!) bij de intussen meer dan vertrouwde gezichten en je hebt opnieuw een indrukwekkend sterk Knack waar de plaatsjes in de basisopstelling erg duur lijken te worden.

Kom woensdag kijken hoe GREENYARD Maaseik het vernieuwde en versterkte Knack Roeselare aanpakt. Deze halve finale van de Beker moet zowat de belangrijkste wedstrijd van dit najaar zijn: de energie en de power van onze extra man/vrouw op de tribune is méér dan welkom! (PiP)

 

Agenda

Woensdag 20 november, 20u30 VC GREENYARD Maaseik - Knack Roeselare (1/2 BK-België)

Zaterdag 23 november, 20u30 VC GREENYARD Maaseik - BDO Haasrode Leuven

Zaterdag 30 november, 20u30 Knack Roeselare - VC GREENYARD Maaseik (1/2 BK-België)

Woensdag 4 december, 15u30 Halkbank ANKARA (TUR) - VC GREENYARD Maaseik (CHL-LR)

Zondag 8 december, 14u00 VBC Waremme - VC GREENYARD Maaseik

Woensdag 11 december, 20u30 VC GREENYARD Maaseik - Zenit KAZAN (RUS) (CHL-LR)

Koop HIER je toegangskaarten

 

Print-vriendelijke versieStuur naar een vriendPDF versie

Powered by HostYou - Webbuilding & Design by ZuPP - Mastered by MVe/PMa - Engineering by Co-Ko - Copyright © 2020

CONTACT

 

Volleybalclub GREENYARD Maaseik

Sportlaan 10 - 3680 Maaseik

T: 0032 (0) 89 56 26 78

F: 0032 (0) 89 56 10 59

E: info@vcgreenyardmaaseik.be