De tweede plaats veiligstellen

<p>Foto ZUPP</p>

Anderhalve week geleden schreven we hier dat je nauwelijks een zinnig woord kon verzinnen over het niveau van Decospan Menen: extreem weinig wedstrijden gespeeld; nog geen enkele 'échte' test tegen een klepper, behalve op de eerste speeldag tegen een erg onvolledig Aalst; zoveel 'moeizame' 3-2's. Maar anderzijds konden we maar beter uitkijken met die sjarels: ze hadden hoe dan ook nog maar één keer verloren!

Vandaag, anderhalve week later, moeten we het opnieuw over Menen hebben: Decospan heeft intussen op een drafje drie wedstrijden afgewerkt, en ze hebben ook nu nog altijd maar één keer verloren! Drie matchen tegen Maaseik, Aalst en Haasrode-Leuven (niet bepaald jannekes en miekes), samen goed voor 8 punten op 9! En ze wuifden ons – in onze eigen STEENGOED Arena – met een fikse tik uit voor ons CEV-reisje naar de zon. Kortom: Menen staat er wel degelijk!

Woensdagavond spelen we opnieuw tegen Menen, deze keer ginds in hun 'hel', waar ze sowieso altijd nog een tikkeltje sterker voor de dag komen. Dat zal woensdag niet anders zijn, zeker nu ze in the flow zitten, op een wolk volleyen, helemaal niks meer te verliezen hebben en wellicht een gezond hongerke koesteren naar nog meer. Nog meer? Wel: dat ticket voor de play-offs hebben ze al zo goed als zeker, maar als ze woensdag opnieuw 3 punten pakken, wippen ze over ons heen naar de tweede plaats in de tussentijdse rangschikking … Kom dát tegen.

GREENYARD Maaseik heeft intussen ook niet stilgezeten: twee vermoeiende reizen met daartussen twee loodzware wedstrijden, maar het was de moeite waard: Maaseik speelt in 2021 de halve finale van de CEV-cup. Dat is echter voor later, en 'Europa' mag woensdag geen excuus meer zijn. Het enige wat nú telt, is een laatste keer focussen in 2020 om dit vreemde jaar met een knaller af te sluiten! (PiP)

Live, via de volgende link: livescore | livestream

Agenda

Woensdag 23 december, 19u30 Decospan Menen - VC GREENYARD Maaseik

Zaterdag 9 januari, 20u30 VC GREENYARD Maaseik - Knack Roeselare

Woensdag 13 januari, 20u30 VC GREENYARD Maaseik - VBC Waremme

Zaterdag 16 januari, 20u30 Caruur Gent - VC GREENYARD Maaseik

*Omwille van COVID-19 zijn de thuiswedstrijden NIET toegankelijk voor derden !!!

 

Print-vriendelijke versieStuur naar een vriendPDF versie

Powered by HostYou - Webbuilding & Design by ZuPP - Mastered by MVe/PMa - Engineering by Co-Ko - Copyright © 2020

CONTACT

 

Volleybalclub GREENYARD Maaseik

Sportlaan 10 - 3680 Maaseik

T: 0032 (0) 89 56 26 78

F: 0032 (0) 89 56 10 59

E: info@vcgreenyardmaaseik.be

 

Comments