De Maaseiker Deugden

Zeven vertrekkers en zeven blijvers, zo vertelden we vorige week. Voor de statistieken vermelden we nog graag de gemiddelde leeftijd van de vertrekkers (27,7 jaar) en van de blijvers (25,7 jaar). Het rekensommetje voor de vijf nieuwkomers klopt als een bus bij gemiddeld 26 jaar… Kortom: het vernieuwde team van Greenyard Maaseik wordt weer een tikkeltje jonger.

"De oudste moet zijn verstand gebruiken", preekte ons moeder zaliger thuis, als de gemoederen wat oververhit geraakten. Bij Greenyard Maaseik is dat nu dus meer dan ooit een opdracht voor 'nestor' Jelte Maan. Gelukkig voor Jelte is hij komend seizoen niet de enige wijze 30-plusser tussen al dat jonge geweld: ook nieuwkomer Xavi Folguera kreeg vorig jaar zijn 'nieuwe voordeur'!

Xavi Folguera (officieel is dat Xavier Folguera Estruga, °27/8/1988, 1m82) was de voorbije twee seizoenen spelverdeler bij Par-ky Menen. Eerder was hij aan het werk bij de Spaanse clubs Numancia, Ibiza, Almería en Teruel, en tussendoor kwam hij in 2015-16 ook AXIS Guibertin even depanneren.

Xavi Folguera is zo'n spelverdeler met gouden vingers en de gave om het blok van de tegenstander voor joker te zetten en de eigen aanvaller een bal met strikje errond af te leveren. Heerlijk om naar te kijken. Klasse, ervaring én werklust: altijd nuttig!

De man met de dubbele Andorrees-Spaanse nationaliteit arriveerde vandaag in Maaseik en wist al meteen de Maaseiker Deugden te vinden: kaal, lui, lekker en hovaardig. Een stevige dosis zelfspot hoort erbij in Maaseik, als hij maar wegblijft van dat 'lui'… (PiP)

 

Print-vriendelijke versieStuur naar een vriendPDF versie

Powered by HostYou - Webbuilding & Design by ZuPP - Mastered by MVe/PMa - Engineering by Co-Ko - Copyright © 2020

CONTACT

 

Volleybalclub GREENYARD Maaseik

Sportlaan 10 - 3680 Maaseik

T: 0032 (0) 89 56 26 78

F: 0032 (0) 89 56 10 59

E: info@vcgreenyardmaaseik.be