De kortste weg naar Europa?

<p>Foto Patrick Martens</p>

Even naar Schiervelde, daarna ook nog even naar het Sportpaleis. Daarachter wacht Europa. Klaar! Deze kortste weg bespaart héél véél tijd, moeite en kilometers in vergelijking met de competitie en daarna de final four en de finalethrillers van de play-offs. Dit is echter de simplistische, euforische, zeg maar arrogante versie van de loodzware opdracht die ons te wachten staat.

We hebben onszelf woensdag wat in de voet geschoten, dat kan niemand ontkennen. Het leek in de eerste set nochtans de goede kant uit te gaan: gelijk opgaand, niet echt goed maar ook niet slecht. Alsof beide teams nog iets achter de hand hielden. Tegen het einde van de set begonnen we het laken zelfs stilletjes naar ons toe te trekken: 21-19, 22-20. Het eerste schaapje leek bijna op het droge, maar dat was buiten de wolf gerekend.

Van 22-20 naar 22-25? Pijnlijk en niet normaal. Leg het maar uit. Volleybal en zijn onverwachte wendingen: stof genoeg voor avondvullende praatprogramma's. Wát als ons team die eerste set wél 'eenvoudig' afmaakt? Nu goed, dat gebeurde dus niet. Punt.

Een snelle blik op de scouting leert dat onze foutenlast een pak hoger lag dan die van Knack. Dat bevestigt ons gevoel tijdens de match en hetgeen je meteen daarna opvangt terwijl je schouder aan schouder met andere gefrustreerde supporters dat dringende plasje staat te doen. Maar hey, dat gemopper boven de plasbak, dat hebben we in mei toch óók gehoord? En hoe liep het toen af?

Foutloos volleybal is utopie, maar wij geloven dat we op dát aspect veel beter kunnen. En dus trekken we zaterdag met verse moed naar Roeselare, op zoek naar roem, naar het Sportpaleis, naar de Beker. Dat wordt niet gemakkelijk: doorgaand verkeer, dat kennen ze ginds niet; alle wegwijzers naar Europa zijn vakkundig verstopt en ze zullen er alles aan doen om die fameuze kortste weg te versperren of ons naar een doodlopend straatje te sturen.

Kortom: het wordt een helse klus. Maar de recente vaderlandse volleybalgeschiedenis leert dat niets onmogelijk is. Als je ginds 3 opeenvolgende finalewedstrijden voor de play-offs kan winnen, en bij de ultieme, beslissende thriller ook nog een uitzichtloze 2-0 kan rechtzetten, dan weet je dat écht álles mogelijk is. Oók komende zaterdag.

De opdracht (winnen met 0-3 of 1-3 en dan ook nog de golden set winnen) is inderdaad niet eenvoudig, maar moeilijk gaat ook. Nóg maar eens een onwaarschijnlijke ontwikkeling? Waarom niet? De essentie van onze sport is immers dat je blijft geloven én knokken. En dat is niet 'tegen beter weten in'! We zullen gvd weleens zien wie in 2020 naar het Sportpaleis gaat … (PiP)

 

Agenda

Zaterdag 30 november, 20u30 Knack Roeselare - VC GREENYARD Maaseik (1/2 BK-België)

Woensdag 4 december, 15u30 Halkbank ANKARA (TUR) - VC GREENYARD Maaseik (CHL-LR)

Zondag 8 december, 14u00 VBC Waremme - VC GREENYARD Maaseik

Woensdag 11 december, 20u30 VC GREENYARD Maaseik - Zenit KAZAN (RUS) (CHL-LR)

Vrijdag 13 december, 20u30 Decospan Menen - VC GREENYARD Maaseik

Zaterdag 21 december, 20u30 VC GREENYARD Maaseik - Lindemans Aalst

Koop HIER je toegangskaarten

 

Print-vriendelijke versieStuur naar een vriendPDF versie

Powered by HostYou - Webbuilding & Design by ZuPP - Mastered by MVe/PMa - Engineering by Co-Ko - Copyright © 2020

CONTACT

 

Volleybalclub GREENYARD Maaseik

Sportlaan 10 - 3680 Maaseik

T: 0032 (0) 89 56 26 78

F: 0032 (0) 89 56 10 59

E: info@vcgreenyardmaaseik.be