De competitie en de beker. En omgekeerd.

<p>Foto ZUPP</p>

Het was de voorbije zomer erg druk op de transfermarkt. Maaseik en Aalst haalden elk meer dan een half dozijn nieuwe krachten, en dit jaar bleef ook Knack nauwelijks achter op dit punt. De tol die je hiervoor betaalt, is een niet te onderschatten zoek-, sleutel- en opbouwperiode.

In principe dient september voor die opbouw, maar toen was er het EK: alle teams misten een pak internationals tijdens hun 'voorbereiding'. En je hoeft geen sportpsycholoog te zijn om te weten dat zo'n EK-ganger meteen na zo'n bijzonder toernooi – voor zover ie al topfit terugkeert – willens nillens enige decompressie beleeft. Zo komt het dat vele teams hun opbouw wat moeten rekken over oktober, zelfs tot begin november.

Want laten we wel wezen: de competitiestart is niet doorslaggevend. Je probeert natuurlijk zonder kleerscheuren op dreef te geraken, knelpunten te ontmijnen en zoveel mogelijk te winnen, maar echte druk is er nog niet. Veelzeggend was de vrij ontspannen sfeer tijdens de nochtans spannende Maaseik–Roeselare van vorige week. (Denk aan de joviale brede smile waarmee Verhanneman een nietsvermoedende Jonas Kvalen duidelijk maakte dat hij Tuerlinckx bijna knock-out had gemept. In een adrenalinematch zou dat vermoedelijk minder gemoedelijk verlopen.)

Voor de 'grote ploegen' begint het seizoen inderdaad pas écht in de tweede helft van november. Tijd voor Europa en voor die superbelangrijke 'te vroege' bekerconfrontatie: dát is moneytime, dán gaat het om de knikkers, dan betaal je elke misstap cash.

Tot zover de theorie. Maar in de praktijk is de aanloop naar de beker van een andere orde dan de competitiestart. En zo heeft Knack zich de voorbije midweek wat in nesten gewerkt. Nu woensdag wordt het ginds vroeger dan gepland alle hens aan dek om er te stáán, team-in-opbouw of niet! Want ook de 'kleinere clubs' waren de voorbije zomer erg actief: Gent, Haasrode-Leuven en Achel hebben zich serieus versterkt en werpen zich nadrukkelijk op als challengers die ook de groten het vuur aan de schenen leggen!

GREENYARD Maaseik kwam twee weken geleden na een hachelijke 24-20 héél goed weg uit de Achelse Koekoek. Voor óns bleef het bij samengeknepen billen, maar Knack ging woensdag effectief met de billen bloot. Knack had geen verhaal tegen dit enthousiast en beresterk Tectum Achel, en flirt nu tot ieders verbazing met uitschakeling uit de beker.

Drie dagen later kregen wij dan op onze beurt het gevreesde pak slaag in Aalst (al vertellen de setstanden een minder negatief verhaal dan de ijskoude 3-0). Na vier speeldagen is in de competitie niemand meer ongeslagen, staat 'iedereen' samen op kop en is alles te herdoen. Alleen Waremme wacht nog op eerste winst. De studieronde moet nu wel afgesloten worden, denken we.

In de beker moet GREENYARD Maaseik nu woensdagavond zijn eigen job zonder meer professioneel afmaken. Geen excuses. Tegelijk kijken we met z'n allen benieuwd naar de andere kant van het land. Menen (tegen Haasrode-Leuven) en Knack (tegen Achel) staan voor een do or die. In principe zouden de profs van Knack in staat moeten zijn om die scheve situatie in eigen huis recht te zetten, maar als dit Achel op dreef geraakt, is álles mogelijk. Spelen we de halve finale opnieuw tegen Knack? Of krijgt de Limburgse volleyballiefhebber een dubbele Limburgse derby? (PiP)

 

Agenda

Woensdag 6 november, 20u30 VC GREENYARD Maaseik - VBC Waremme (1/4 BK-België)

Zaterdag 9 november, 20u30 VC GREENYARD Maaseik - Decospan Menen

Zaterdag 16 november, 20u30 Caruur Volley Gent - VC GREENYARD Maaseik

Koop HIER je toegangskaarten

 

Print-vriendelijke versieStuur naar een vriendPDF versie

Powered by HostYou - Webbuilding & Design by ZuPP - Mastered by MVe/PMa - Engineering by Co-Ko - Copyright © 2020

CONTACT

 

Volleybalclub GREENYARD Maaseik

Sportlaan 10 - 3680 Maaseik

T: 0032 (0) 89 56 26 78

F: 0032 (0) 89 56 10 59

E: info@vcgreenyardmaaseik.be