De Champions Final-4 gaan nu echt van start!

<p>Foto Marc Mercelis</p>

Een minicompetitie met vier: drie thuismatchen, drie uitmatchen. Het is al afgelopen nog voor alle paaseieren op zijn, en daarna kennen we de twee finalisten. Een goede start kan geen kwaad, vooral als die eerste wedstrijd een thuiswedstrijd is. De logische vuistregel luidt immers 'thuis zo weinig mogelijk laten liggen, en uit zoveel mogelijk sprokkelen'.

Het heeft totaal geen zin, laat dat duidelijk zijn, maar we konden het niet laten: even de onderlinge uitslagen van Roeselare, Aalst, Menen en Maaseik in de reguliere competitie opgezocht en daarmee een rangschikking geknutseld, zomaar uit nieuwsgierigheid. De winnaar is dan … GREENYARD Maaseik. Goed voor een glimlach, maar verder van nul en generlei waarde.

Genoeg gefilosofeerd. Zaterdagavond beginnen we eraan tegen Lindemans Aalst dat tot nu een vrij wisselvallig seizoen draait. Slapjes begonnen maar dan een indrukwekkende reeks neergezet zodra ze ons uit de beker hadden geknikkerd. Vervolgens leken ze helemaal het noorden kwijt in de periode voor, tijdens en na de bekerfinale. Maar als je de voorbije weken, in de Qualification Round, in drie vijfsetters kunt afrekenen met Haasrode-Leuven, zit het wel degelijk snor. Vooral die beslissende tiebreak in de beslissende wedstrijd, van 9-13 naar 15-13: een team dat zoiets klaarspeelt, is allerminst op de dool en doet zichzelf integendeel een formidabele boost cadeau.

Aalst komt misschien een tikkeltje vermoeid uit die zware Qualification Round? Bovendien enige decompressie door de enorme opluchting dat het seizoen dan toch op zijn minst gered is? Maar ze hebben nu wél de luxe dat het voor hén in die eerste (uit)wedstrijd nog niet meteen 'van moetens' is.

Zaterdagavond mag de STEENGOED Arena weer koken als in de beste dagen. Ook ons eigen team heeft een massa zelfvertrouwen getankt uit de recente overwinningen tegen stevige tegenstanders. Onze spelers zijn er klaar voor! Ze rekenen niet alleen op hun 7e maar ook op die fameuze 8e man. Supporters, volleyballiefhebbers, het is (ook) aan jullie!

Live, via de volgende link: livescore | livestream

 

Agenda

Zaterdag 26 maart, 20u30 VC GREENYARD Maaseik - Lindemans Aalst

Zaterdag 2 april, 20u00 Decospan Menen - VC GREENYARD Maaseik

Zaterdag 9 april, 20u30  VC GREENYARD Maaseik - Knack Roeselare

Vrijdag 15 april, 20u30 Knack Roeselare - VC GREENYARD Maaseik

Woensdag 20 april, 20u00 VC GREENYARD Maaseik - Decospan Menen

Zaterdag 23 april, 20u30 Lindemans Aalst - VC GREENYARD Maaseik

 

Print-vriendelijke versieStuur naar een vriendPDF versie

Powered by HostYou - Webbuilding & Design by ZuPP - Mastered by MVe/PMa - Engineering by Co-Ko - Copyright © 2021

CONTACT

 

Volleybalclub GREENYARD Maaseik

Sportlaan 10 - 3680 Maaseik

T: 0032 (0) 89 56 26 78

F: 0032 (0) 89 56 10 59

E: info@vcgreenyardmaaseik.be