Déjà vu…

<p>Foto Tim Verhaegen</p>

Matchbal in de 3e set en toch nog de wedstrijd verliezen? Da's verschrikkelijk balen, maar … het is niet de eerste keer dat zoiets gebeurt, en het zal ook niet de laatste keer zijn!

Woensdagavond beleefde uw dienaar in de STEENGOED Arena een déjà vu van heb ik jou daar. In een ver verleden – toen een side-out nog geen punt opleverde en een set dus soms een uur duurde – beleefden we zelf iets vergelijkbaars. Als speler-trainer-coach nota bene, weliswaar op een véél en véél lager niveau. De zwartste bladzijde uit een nochtans lang volleybalverhaal.

En laten we wél wezen: nagenoeg iederéén die zelf volleybal speelt of gespeeld heeft, sleurt zo'n nare herinnering mee. Dat ene puntje dat je nog nodig hebt om de polonaise in te zetten, dat komt er niet. Pure horror.

Het omgekeerde is natuurlijk veel leuker: die keer dat je vanuit zo'n totaal verloren positie op onverklaarbare wijze en met heel wat mazzel nog kon terugkeren. Om dan eventueel tóch nog op de meet te sneuvelen (zoals eergisteren in de 3e set). Tja, dát is wat volleybal zo boeiend maakt, zeker?

Matchbal in de 3e set en toch verliezen: da's verschrikkelijk balen maar wat moet je dan doen? Eens goed vloeken, doorslikken, doorspoelen. Nakaarten. Analyseren. Lessen trekken. Maar vooral: opnieuw vooruitkijken, spelers én supporters.

Het leven gaat voort, en de volgende opdracht staat al te blinken: nu zondagnamiddag tegen Waremme (in the flow)! Verder vooruitkijken doen we nog niet, maar iedereen weet wat er nog in de pipeline zit. Winnen doen we samen, volgende keer opnieuw ertegenaan! (PiP)

 

Agenda

Zondag 17 februari, 15u00 VC GREENYARD Maaseik - VBC Waremme

Woensdag 20 februari, 20u30 A. Van Pelt Zoersel - VC GREENYARD Maaseik

Zaterdag 23 februari, 20u30 VC GREENYARD Maaseik - Knack Roeselare

Woensdag 27 februari, 20u30 VC GREENYARD Maaseik - Trefl GDANSK (POL) - CHL-LR

Koop HIER je toegangskaarten

Print-vriendelijke versieStuur naar een vriendPDF versie

Powered by HostYou - Webbuilding & Design by ZuPP - Mastered by MVe/PMa - Engineering by Co-Ko - Copyright © 2021

CONTACT

 

Volleybalclub GREENYARD Maaseik

Sportlaan 10 - 3680 Maaseik

T: 0032 (0) 89 56 26 78

F: 0032 (0) 89 56 10 59

E: info@vcgreenyardmaaseik.be

 

Comments