Competitie komt goed … En nu de beker!

<p>Foto Jan Vanmedegael</p>

"Resultaten uit het verleden bieden geen garantie voor de toekomst", zo krijgt elke aspirant-belegger nadrukkelijk te horen. In de sport is het niet anders. Je mag meervoudig landskampioen zijn en zelfs de twee recentste edities op je palmares hebben: dat betekent weinig of niets zodra het nieuwe seizoen van start gaat.

Spelers vertrekken en in hun plaats komen nieuwe, hopelijk nóg betere krachten. En dan maar zien of de mayonaise pakt, en hoe snel … Het is een utopie te geloven dat zo'n totaal nieuw samengesteld GREENYARD Maaseik – dat in september bovendien heel wat internationals moest missen – meteen vlekkeloos topvolleybal kan afleveren.

In deze omstandigheden was de competitiestart toch wel tricky: met een uitwedstrijd bij het verrassend sterke Achel, dan thuis tegen Knack (dat vorig seizoen bijna élke keer kwam winnen in onze eigen STEENGOED Arena) en daarna naar Aalst, riskeer je vanaf het begin wat achter de feiten aan te hollen, met alle gevolgen voor het moreel, op alle fronten. Niet dus: ons team-in-opbouw deed meer dan schadebeperking. Na drie wedstrijden alléén op kop, als enige ongeslagen en zonder puntenverlies! Dat heeft niets te betekenen, maar het voelt wel wat comfortabeler aan.

Nu weer naar de beker! Vorige woensdag werd het moedige Puurs kort en goed opgepeuzeld, terwijl Knack de handen vol had in Gent (duidelijk een team om rekening mee te houden). In de kwartfinales (met heen- én terugwedstrijd) treffen wij Waremme (Borgworm). Nu woensdagavond trekt GREENYARD Maaseik even voorbij Tongeren de taalgrens over, naar de immer enthousiaste Wawa's met hun gereputeerde jeugdopleiding. (Knack bekert woensdagavond in Achel: óók al iets om nieuwsgierig naar uit te kijken.)

De nog tamelijk splinternieuwe Pôle Ballons in Waremme is een enorme sporthal met alles erop en eraan, plaats voor zes volleybalpleinen, maar wél een tikkeltje te laag. (Je houdt het niet voor mogelijk. Stel dat ze volgend jaar Europees spelen, wat dan?) Op de eerste speeldag van deze competitie werd Waremme vrij eenvoudig aan de kant gezet, maar "Resultaten uit het verleden …" (PiP)

 

Agenda

Woensdag 30 oktober, 20u30 VBC Waremme - VC GREENYARD Maaseik (1/4 BK-België)

Zaterdag 2 november, 20u30 Lindemans Aalst - VC GREENYARD Maaseik

Woensdag 6 november, 20u30 VC GREENYARD Maaseik - VBC Waremme (1/4 BK-België)

Zaterdag 9 november, 20u30 VC GREENYARD Maaseik - Decospan Menen

Zaterdag 16 november, 20u30 Caruur Volley Gent - VC GREENYARD Maaseik

Koop HIER je toegangskaarten

 

Print-vriendelijke versieStuur naar een vriendPDF versie

Powered by HostYou - Webbuilding & Design by ZuPP - Mastered by MVe/PMa - Engineering by Co-Ko - Copyright © 2020

CONTACT

 

Volleybalclub GREENYARD Maaseik

Sportlaan 10 - 3680 Maaseik

T: 0032 (0) 89 56 26 78

F: 0032 (0) 89 56 10 59

E: info@vcgreenyardmaaseik.be

 

Comments