Caruur Gent komt voor punten!

<p>Foto CEV</p>

"Nog eens opnieuw stunten in Kazan", hoorde ik onlangs een héél optimistische supporter hardop dromen. Ja, dat zou iedereen wel willen. Maar een mirakel dat zich op eenvoudig verzoek herhaalt, da's geen mirakel meer, hè.

Even serieus blijven: in december hadden we toch wel enige mazzel dat we Kazan de duvel mochten aandoen op hun fysiek én mentaal meest kwetsbare moment van het hele jaar. (Evenzeer: je moet het nog altijd waarmaken!) Gisteravond waren de sterren van Zenit Kazan echter weer helemaal in hun normale doen. Zelfs speelvogels Ngapeth en Volvich (die met pubergedrag en nonchalance de tiebreak tegen Jastrzebski Wegiel uit handen lieten glippen) bleven gefocust. En dan weet je eigenlijk vooraf hoe laat het is: een maatje te klein, zelfs als je helemaal op je tenen staat.

Terug naar België: nog twee speeldagen en de 'reguliere competitie' zit erop. Daarna volgen twee interessante thuismatchen in de Champions League, en dán zijn we toe aan de eerste cruciale fase in de competitie. (De bekerfinale slaan we 'door omstandigheden' even over.)

Overmorgen, zaterdag, komt Caruur Gent op bezoek. Tot voor enkele weken dacht iedereen dat Achel en Haasrode-Leuven onderling zouden uitvechten wie 'samen met de grote drie' naar de Final Four zou trekken. Met de finish in zicht komt Gent echter aansluiten. Zelfs Menen heeft nog uitzicht op plaatsen 4 en 5. (En laten we wél wezen: alle vier hebben ze het potentieel om in de komende delicate kwalificatiematchen op een goeie dag uit te pakken met een 'kazanneke' ...)

Coach Jan Van Huffel heeft dit jonge Caruur Gent geduldig gekneed tot een soepel draaiende en vechtlustige machine die nu begint te oogsten. Onze 'oude' bekende Michiel Ahyi is gerijpt en staat als opposite zowaar op kop in de scorerslijst. De nog jongere Wout D'Heer speelde vorige maand niet zomaar op middenblok bij de Red Dragons. Chris Ogink figureert in de statistiekjes bij de betere servers én blokkers, en Gilles Vandecaveye kan prima receptiecijfers voorleggen.

Nu GREENYARD Maaseik van een koele en kale maar wél vermoeiende reis terugkeert, ruiken ze in Gent uiteraard hun kans: nu of nooit om voor de verrassing te zorgen en broodnodige puntjes mee te grissen … Onze supporters zullen hun werk hebben om ons team bij de les te houden! (PiP)

 

Agenda

Zaterdag 1 februari, 20u30 VC GREENYARD Maaseik - Caruur Volley Gent

Zaterdag 8 februari, om 20u30 BDO Haasrode Leuven - VC GREENYARD Maaseik

Woensdag 12 februari, 20u30 VC GREENYARD Maaseik - Halkbank ANKARA (TUR)

Woensdag 19 februari, om 20u30 - VC GREENYARD Maaseik - JASTRZEBSKI Wegiel (POL)

Koop HIER je toegangskaarten

 

Print-vriendelijke versieStuur naar een vriendPDF versie

Powered by HostYou - Webbuilding & Design by ZuPP - Mastered by MVe/PMa - Engineering by Co-Ko - Copyright © 2020

CONTACT

 

Volleybalclub GREENYARD Maaseik

Sportlaan 10 - 3680 Maaseik

T: 0032 (0) 89 56 26 78

F: 0032 (0) 89 56 10 59

E: info@vcgreenyardmaaseik.be

 

Comments