Breaking news – Joel Banks naar Finland!

<p>Foto IV Photography</p>

De Finse volleybalbond maakte zopas bekend dat Joel Banks de nieuwe headcoach van de Finse nationale herenploeg wordt.

Opschudding in Maaseik? Nee hoor: JOEL BLIJFT WEL DEGELIJK IN MAASEIK! In de bestuurskamers van GREENYARD Maaseik is dit nieuws helemaal niet 'breaking'. Joel heeft de club voortdurend gebrieft over de wederzijdse belangstelling. En er zijn overigens legio voorbeelden (Vital om maar iemand te noemen) van coaches die een club combineren met een nationale selectie.

"Ik ben uiteraard erg blij én trots. Het is voor mij toch weer een grote stap en ik ben erg gemotiveerd. Volleybal is mijn leven en mijn passie, en ja, het idee om mijn werk bij mijn club GREENYARD Maaseik te combineren met een nationaal team was me eerder al door het hoofd geflitst", vertelt Joel. "Toen ik vernam dat de Finse Federatie op zoek moest naar een nieuwe headcoach, heb ik mijn voelhorens uitgestoken en een paar contacten aangesproken. Aftasten, zeg maar."

De Finse bond was meteen geïnteresseerd: het cv van Joel begint er immers indrukwekkend uit te zien. "Het Finse nationale team is een interessante opportuniteit: Finland is heus geen meeloper in het internationale volleybal. Voorlopig ken ik mijn spelers – wij denken automatisch aan een Tervaportti (ex-Knack) – uiteraard nog niet door en door, al maakt het ook wel deel uit van mijn job bij Maaseik om jonge talenten in Finland, Estland, noem maar op, op te sporen en te volgen."

Joel Banks en de Finse bond hebben een akkoord voor 5 maanden plus 2 jaar. In de praktijk bekijken ze dus tegen 30 september 2019 of de mayonaise wel degelijk pakt voor een avontuur van nog eens 2 jaar. "Mijn job is de huidige lichting naar een hoger niveau te tillen. Daarvoor bestaat maar één weg, en die is niet geheim: hard werken, samen. Die bereidheid is er, wederzijds."

Het Finse nationale team start op 6 mei aan een oefenkamp, maar wanneer Joel daar zal opdagen, hangt uiteraard volledig af van het verdere verloop van de best-of-five van GREENYARD Maaseik. Dat is nu zijn eerste en enige prioriteit.

 

Print-vriendelijke versieStuur naar een vriendPDF versie

Powered by HostYou - Webbuilding & Design by ZuPP - Mastered by MVe/PMa - Engineering by Co-Ko - Copyright © 2021

CONTACT

 

Volleybalclub GREENYARD Maaseik

Sportlaan 10 - 3680 Maaseik

T: 0032 (0) 89 56 26 78

F: 0032 (0) 89 56 10 59

E: info@vcgreenyardmaaseik.be

 

Comments