Bonificatiesprint

<p>Foto IV Photography</p>

Altijd een koddig zicht in de Ronde van Frankrijk: ergens midden in het veld wordt een streep geschilderd en een spandoek gehangen. Al wie serieuze interesse heeft voor de groene trui, sprint zich daar de pleuris en … rijdt daarna gewoon voort: het is immers nog een heel eind tot de échte finish…

In de volleybalcompetitie kennen we dat nu ook: komend weekend eindigt het reguliere gedeelte, en iedereen weet dat het daarna pas écht begint. Dat is zo, en toch is het dit jaar anders: in de buik van de rangschikking wordt komend weekend duchtig gebikkeld in een bonificatiesprint die de 6e plaats oplevert, een wereld van verschil!

Ook in de kop van het klassement staat er aan het einde van de gewone competitie heel wat op het spel, véél meer dan anders. Alleen Roeselare is nu al 100% zeker van deelname aan de play-offs én van een korte rustpauze.

Dergelijke bonificatie is wel degelijk een sprintje waard! GREENYARD Maaseik moet dat sprintje nog trekken, nu zaterdag, uitgerekend tegen Roeselare. Aalst zit immers in onze slipstream en kan ons op de meet kloppen, met een banddikte.

Over Roeselare gesproken: heb je die setstanden tegen Waremme gezien? Hetzelfde Waremme dat óns drie dagen eerder met schaamrood naar de kleedkamers stuurde? Een statement dat kan tellen! Vorige weken was het ook al van dattum: 2 keer brandhout gemaakt van Aalst dat óns team vlak daarvoor met de voetjes op de grond had gezet…

Dit Roeselare – sterker dan ooit, zo lijkt het – profileert zich nadrukkelijk voor de dubbelslag. Zaterdag wil het ons dat allicht graag al eens inpeperen, hier in eigen huis. Van Hirtum en Dejonckheere kondigen hun afscheid aan, en reken maar dat ze met het hele team tot het gaatje gaan voor die ultieme eervolle afsluiter. Gunnen we ze dat? Neen begot! Twee maanden is nog lang. GREENYARD Maaseik is Sterk es Eik, staat weer op en slaat terug. Zaterdag beginnen we eraan! (PiP)

 

Agenda

Zaterdag 23 februari, 20u30 VC GREENYARD Maaseik - Knack Roeselare

Woensdag 27 februari, 20u30 VC GREENYARD Maaseik - Trefl GDANSK (POL) - CHL-LR

Koop HIER je toegangskaarten

 

Print-vriendelijke versieStuur naar een vriendPDF versie

Powered by HostYou - Webbuilding & Design by ZuPP - Mastered by MVe/PMa - Engineering by Co-Ko - Copyright © 2021

CONTACT

 

Volleybalclub GREENYARD Maaseik

Sportlaan 10 - 3680 Maaseik

T: 0032 (0) 89 56 26 78

F: 0032 (0) 89 56 10 59

E: info@vcgreenyardmaaseik.be

 

Comments