Belgische Volley Liga pakt uit met een volledig nieuwe play-off formule

Om na het forfait van Topvolley Antwerpen het verloop van de EuroMillions Competitie met negen teams, meer spankracht te geven hebben alle Liga Clubs unaniem beslist de formule van de play-offs aan te passen. Hierdoor wordt vermeden dat de ploegen die niet meestrijden in de play-off met zes, veroordeeld worden tot een zeer korte nacompetitie zonder inzet, aangezien er geen daler is naar Liga B.

Na de reguliere competitie, die afgelopen is midden februari, zullen alle ploegen volgens hun rangschikking ingedeeld worden in drie poules van drie. Deze teams spelen in hun groep voor de eerste plaats en nadien zullen deze drie primussen samen met de “beste tweede” de halve finale spelen van de Play Offs. In een “Best of Five” finale wordt beslist wie de kampioen en vice-kampioen van België is.

De resterende 5 ploegen spelen in dezelfde periode een “Challenge Play Off” dat recht zal geven op het vijfde Europees ticket.

De lancering van deze nieuwe play-off formule geeft aan dat de grote clubs, die bijna zeker in het oude systeem de eindronde speelden, zich bekommeren om de uitstraling van de EuroMillions Competitie en er voor ijveren dat elke liga club zolang mogelijk in een spannende competitie wordt betrokken.

 

Print-vriendelijke versieStuur naar een vriendPDF versie

Powered by HostYou - Webbuilding & Design by ZuPP - Mastered by MVe/PMa - Engineering by Co-Ko - Copyright © 2017

CONTACT

 

Volleybalclub GREENYARD Maaseik

Sportlaan 10 - 3680 Maaseik

T: 0032 (0) 89 56 26 78

F: 0032 (0) 89 56 10 59

E: info@vcgreenyardmaaseik.be