Amuse-gueule…

Het is zover: stoppen met nagenieten van de fantastische landstitel 2018-2019. (Er bestaat zo'n spreekwoord met lauweren en rusten, vul zélf maar in…) De focus ligt vanaf nu volledig op 2019-2020, het seizoen waarin de Maaseiker volleybalclub haar 60e verjaardag viert!

Als opwarmertje, amuse-gueule, appetizer, … publiceren we alvast de kalender van het komende seizoen. Wat meteen opvalt, is het vele 'rood', en 'rood' staat hier niet voor dé clubkleur van kersvers landskampioen GREENYARD Maaseik, maar wel degelijk voor 'onder voorbehoud'.

Er valt nog veel meer op: dit jaar slechts 8 teams in onze nationale competitie. Guibertin kon het niet redden, Zoersel heeft de handdoek gegooid en in de tweede klasse durfde dit jaar niemand de grote stap te wagen (al bewijst Tectum Achel dat dit wel degelijk mogelijk is). Slechts 8 teams: dat betekent zomaar even 4 wedstrijden minder. Voor de topploegen met hun drukke kalender is dat misschien wel een meevaller.

De competitie start opnieuw vrij laat, pas op woensdag 16 oktober (thuis tegen ons zwarte beest Waremme). Dat heeft uiteraard alles te maken met de activiteiten van onze Red Dragons op het Olympische Kwalificatietoernooi in augustus en vooral Eurovolley, half september. Vanaf half oktober loopt de eerste fase van de Euromillions Volley League dus op een drafje tot begin februari 2020. En dán is het tijd voor de play-offs. Nog tijd zat voor meer info hierover.

Voordat die play-offs starten, staat op zondag 16 februari de Finale van de Beker van België geprogrammeerd. Het is alweer een tijdje geleden dat we die Beker konden meebrengen. In de context van een 60e clubverjaardag is dat allicht een doel op zichzelf… Maar éérst moeten we daartoe vanaf eind oktober de verraderlijke achtste, kwart- en halve finales overleven. (En dat valt soms tegen...)

Nog vóór het weer Kerstmis is, presenteren we onze supporters en volleyballiefhebbers uit de grote omgeving de eerste van minstens drie thuiswedstrijden tegen een of andere internationale topploeg in de Champions League. Het is onze 19e opeenvolgende deelname. Wie doet beter? Niemand!

En als uitsmijter: het nieuwe volleybalseizoen wordt in het weekend vóór de competitie in Kortrijk in gang geschoten met een onvervalste Maaseik-Roeselare: de Supercup tussen de landskampioen en de bekerwinnaar, de eeuwige protagonisten, rivalen en vaste waarden van het Belgische volleybal. Met de bedenking dat ook Knack Roeselare dit jaar (tegen zijn traditie) stevig heeft moeten sleutelen aan een nieuw team. Iets om naar uit te kijken.

Nog enkele nachtjes slapen, nog even genieten van de Red Dragons, en daarna gaan we er weer fors tegenaan! (PiP)

 

Print-vriendelijke versieStuur naar een vriendPDF versie

Powered by HostYou - Webbuilding & Design by ZuPP - Mastered by MVe/PMa - Engineering by Co-Ko - Copyright © 2018

CONTACT

 

Volleybalclub GREENYARD Maaseik

Sportlaan 10 - 3680 Maaseik

T: 0032 (0) 89 56 26 78

F: 0032 (0) 89 56 10 59

E: info@vcgreenyardmaaseik.be