Ambities aanscherpen

<p>Foto IV Photography</p>

Vorige week predikten we nuchterheid, met de waarschuwing dat die mooie tussenstand halfweg in feite van nul en generlei waarde was: perfect op schema, ja, maar het kon nog álle kanten uit…

En kijk nu… GREENYARD Maaseik heeft op de 4e van 6 speeldagen in deze play-offs een uppercut uitgedeeld! De 3 tegenstanders likken hun wonden. Aalst verteert een forse kater (maar is nog niet uitgeteld); Roeselare kan onmogelijk happy zijn met slechts 2 punten thuis; Menen schiet ondanks die puike prestatie niet zoveel op met 1 puntje (maar heeft mathematisch nog een waterkansje)…

We lopen dus weer wat verder uit, maar focus blijft noodzakelijk, want gemakzucht (= hoogmoed) komt voor de val! De buit is nog niet binnen, en trouwens: er staat méér op het spel dan alleen maar de kwalificatie voor de finale van de play-offs. Ons einddoel is immers de kampioenstitel!

Nu die best of five voor het grijpen lijkt, en gezien de huidige tussenstand, moeten we de ambities weer wat aanscherpen. De finale halen is één, de poleposition is veel beter.

Zaterdag al krijgen we een uitgelezen kans om die aantrekkelijke poleposition veilig te stellen: Knack Roeselare komt op bezoek in de STEENGOED Arena, en dus borrelt de eeuwige rivaliteit weer op.

Toegegeven, de recentste uitgave (eind februari, laatste speeldag van de reguliere competitie) was een non-match: Knack had niets meer nodig en gunde zijn topspelers een extra rustdag, zodat onze supporters en neutrale volleyballiefhebbers met een wat wrang gevoel op hun honger bleven zitten.

Deze keer is het echter helemaal anders: Roeselare komt voor broodnodige punten! Ook Roeselare heeft immers nog kans op die gunstige poleposition… Winst in ónze STEENGOED Arena is daartoe wel een must. Knack zal alleszins knokken voor wat het waard is, want áls het zonder punt naar huis moet, liggen Aalst (én/of Menen) nog op de loer… Elk puntje dat Knack zaterdag bij óns kan meegrissen, is dus van goudwaarde. Gunnen we ze dat zomaar? Eum, neen. (Zelfs niet voor een bounty en twee cha-cha's!)

Kortom: een belangrijke test voor GREENYARD Maaseik in the flow tegen een tegenstander die deze keer wél zijn beste paarden van stal haalt en de pannen van ons dak wil spelen. (PiP)

 

Agenda

Zaterdag 13 april, 20u30 VC GREENYARD Maaseik - Knack Roeselare

Vrijdag 19 april, 20u30 Par-Ky Menen - VC GREENYARD Maaseik

Koop HIER je toegangskaarten

 

Print-vriendelijke versieStuur naar een vriendPDF versie

Powered by HostYou - Webbuilding & Design by ZuPP - Mastered by MVe/PMa - Engineering by Co-Ko - Copyright © 2018

CONTACT

 

Volleybalclub GREENYARD Maaseik

Sportlaan 10 - 3680 Maaseik

T: 0032 (0) 89 56 26 78

F: 0032 (0) 89 56 10 59

E: info@vcgreenyardmaaseik.be

 

Comments