Als kolommen ook bokalen zijn …

<p>Foto CEV</p>

Een tijdje geleden legden we uit hoe GREENYARD Maaseik via voorrondes een gooi zal doen naar de resterende twee (2) tickets voor de befaamde poulefase van de Champions League (met 5 poules van 4 teams).

Gisteren publiceerde de CEV de lijst van 18 teams die willen/mogen knokken voor die 2 tickets. De CEV bedacht een hagelnieuwe formule voor deze voorrondes. De 18 teams worden verdeeld over 6 groepjes van 3, en vanaf de voorlaatste week van september ontvangt élk van die 3 teams thuis de andere 2 voor een midweek-driehoekstoernooi. Drie toernooien later hebben we in elk groepje een eindrangschikking en alléén de 6 winnaars stomen door naar de volgende ronde.

Die 6 groepswinnaars zijn in de volgende ronde goed voor 2 groepjes van 3, en opnieuw ontvangt élk van die 3 teams de andere 2 thuis voor een midweek-driehoekstoernooi (vanaf eind oktober). Beide groepjes hebben hun winnaar, en jawel: die twee krijgen een balletje met hun naam erin voor de vierde bokaal van de loting van de poulefase van de CE Champions League …

Er moet de komende week echter nog véél water door de Maas. De CEV houdt er rekening mee dat enkele kleinere clubs hun staart gaan intrekken als ze met afgrijzen kennisnemen van de verplichting om in elke voorronde twee keer voor een hele midweek op reis te gaan naar een of andere uithoek van Europa én thuis zo'n driedaagse te organiseren.

Hoe dan ook kregen we gisteren alvast een lijstje van de 18 teams voor deze voorronde, gerangschikt in drie kolommen. We mogen er gif op innemen dat de theoretisch sterkste teams in de linkerkolom zitten en allicht ook in dezelfde bokaal zullen terechtkomen om elkaar minstens in die eerste voorronde te ontlopen. GREENYARD Maaseik vinden we in die eerste kolom, samen met Trentino, Dinamo Moskou (Sam Deroo), Jastrzebski Wegiel en anderen. (Met wat 'geluk' mogen/moeten we naar Apeldoorn en Londen. Met wat 'pech' naar Minsk en ergens in Albanië …)

Volgende week wordt er eentje van videocalls en videoconferenties tussen 18 teams en de CEV. Komende vrijdag volgt de loting. Benieuwd of er uiteindelijk 18 deelnemers overblijven. We houden je op de hoogte. (PiP)

 

Print-vriendelijke versieStuur naar een vriendPDF versie

Powered by HostYou - Webbuilding & Design by ZuPP - Mastered by MVe/PMa - Engineering by Co-Ko - Copyright © 2020

CONTACT

 

Volleybalclub GREENYARD Maaseik

Sportlaan 10 - 3680 Maaseik

T: 0032 (0) 89 56 26 78

F: 0032 (0) 89 56 10 59

E: info@vcgreenyardmaaseik.be

 

Comments