Alles of niets: voor de Beker naar Aalst!

<p>Foto Bart Vandenbroucke</p>

Als GREENYARD Maaseik afgelopen weekend had verloren van Marke-WeBis, dan hadden we komend weekend een snipperdag mogen nemen. (Jochei!?) Gelukkig verkoos ons team om het bekeravontuur voort te zetten, en zo komt het dat we zaterdag al naar Lindemans Aalst trekken voor de kwartfinale van de Beker van België.

Aalst? Jawel, het team dat we vorige week al over de vloer kregen, in de ‘gewone’ competitie, en dat we toen puntenloos huiswaarts stuurden: 3-1. De setstanden 25-19, 23-25, 25-19 en 27-25 geven aan dat we soms een ietsje, maar soms helemaal géén overschot hadden. De twee teams in opbouwfase maakten er bijwijlen een spektakelstuk van, zag ook Lars Aussems van het Belang van Limburg: “Momenten van goed spel werden afgewisseld met vechtvolleybal (…) We kregen in die vierde set wel een boeiend, spannend kijkstuk.”

Twee teams die tamelijk aan elkaar gewaagd zijn, luidt dan de voorzichtige conclusie, maar zaterdag heeft Aalst het thuisvoordeel. Bovendien hield Aalst in het voorbije weekend al een geslaagde repetitie door in eigen huis Haasrode-Leuven uit te schakelen voor de Beker: een felbevochten 3-1 (23-25, 25-20, 28-26 en 25-21) voor een tribune die in deze 1/8 finale aardig oranje begon te kleuren: volleybal leeft daar nog altijd, zoveel is duidelijk.

Aalst mocht eergisteren al opnieuw aantreden tegen datzelfde Haasrode-Leuven, nu op verplaatsing en voor de competitie. De ‘ajuinen’ toonden veerkracht door na 2-0 nog een tiebreak af te dwingen. Daarin ging het na 7-7 helemaal fout, met nog een kniekwetsuur voor middenman Sanches erbovenop … GREENYARD Maaseik van zijn kant maakte er gisteravond in en samen met Roeselare drie sets lang een heerlijke topmatch van, maar ging daarna uiteindelijk kopje onder …

Voor de kwartfinale van zaterdag zal de tribune in Schotte allicht nog wat meer oranje kleuren. Ze herinneren zich ginds immers hoe ze GREENYARD Maaseik een jaartje geleden al eens uitschakelden voor de Beker, óók in de kwartfinale. Gaan wij dat opnieuw laten gebeuren? Ik dacht het niet!

Tot slot: de kwartfinales van de Beker van België worden beslist in één wedstrijd. We hadden ooit een coach – niet eens zo héél lang geleden – die het verlies in een bekerwedstrijd doodleuk wilde rechtzetten in de (onbestaande) terugmatch! Het kan nooit kwaad daaraan te herinneren: zaterdag is het wel degelijk alles of niks voor de ‘kortste weg naar Europa’ … (PiP)

 

Agenda

Zaterdag 5 november, 20u30 Lindemans Aalst - VC GREENYARD Maaseik (1/4 BvB)

Woensdag 9 november, 16u30 Mladost ZAGREB (CRO) - VC GREENYARD Maaseik (1/16 CEV)

Zaterdag 12 november, 20u30 VC GREENYARD Maaseik - Waremme Volley

Woensdag 16 november, 20u30 VC GREENYARD Maaseik - Mladost ZAGREB (CRO) (1/16 CEV)

Zaterdag 19 november, 20u30 Volley Haasrode Leuven - VC GREENYARD Maaseik

 

Print-vriendelijke versieStuur naar een vriendPDF versie

Powered by HostYou - Webbuilding & Design by ZuPP - Mastered by MVe/PMa - Engineering by Co-Ko - Copyright © 2021

CONTACT

 

Volleybalclub GREENYARD Maaseik

Sportlaan 10 - 3680 Maaseik

T: 0032 (0) 89 56 26 78

F: 0032 (0) 89 56 10 59

E: info@vcgreenyardmaaseik.be