Achel net op tijd op dreef

<p>Foto Jeffrey Gaens</p>

Tectum Achel profileerde zich vanaf zijn overstap vanuit de B-Liga meteen tot een serieuze aanwinst voor de EuroMillions Volley League. Vorig seizoen ging de verwondering en bewondering van vriend en vijand (play-offs!) helaas wat verloren in de coronacrisis die uitgerekend dán toesloeg.

De voorbije zomer legden de Noord-Limburgers de lat zelfs nog een eind hoger, maar nu deze vreemde competitie ongeveer halfweg is, staat Achel met één schamel puntje helemaal onderaan. Dat moet verrekt veel pijn doen bij de hele club, van spelers via staf en bestuur tot de grote achterban.

Het zou echter grandioos fout zijn om alleen maar naar de rangschikking te kijken. Achel heeft zijn deel van de pech al ruimschoots gehad: weinig trainingstijd om automatismen met nieuwkomers op te bouwen, blessures, lege tribunes (terwijl uitgerekend Achel toch wel hét team is dat daar enorm veel positieve energie haalt) en tot slot een wedstrijdkalender die tot vandaag geen cadeautje was: Achel heeft nog geen enkele wedstrijd tegen de theoretisch meest haalbare tegenstanders mogen afwerken, maar enkel de klassieke topploegen in de ogen gekeken. En het feit dat al die toppers in Achel zelfs voor lege tribunes minstens één set hebben moeten prijsgeven, wil toch wel wat zeggen!

Terwijl GREENYARD Maaseik gisteren bij VBC Waremme niet al te veel moeilijkheden ondervond op weg naar de halve finale van de Beker van België, moest Tectum Achel tegen zijn vaste rivaal BDO Haasrode-Leuven zoals haast altijd tot het uiterste in zijn reserves graaien. Leuven gooide 5 sets lang 11 spelers in de strijd; Achel werkte de hele marathon noodgedwongen af met zijn krappe kern. Maar … het resultaat staat er: Achel gaat naar de halve finale van de Beker! Vermoeid of niet, dit moet een enorme opkikker zijn en moed geven voor het reisje naar Maaseik!

Zaterdagavond zit volleybalminnend Limburg dus thuis voor de buis: TVL zendt dé volleybalderby van het bronsgroen eikenhout rechtstreeks uit, en dat is een uiterst gewaardeerde primeur en een mooie geste van deze zender. Iedereen in zijn kot met zijn supporterssjaal! (PiP)

Live, via de volgende link: livescore | livestream & TVL (Proximus kanaal 10 – Telenet kanaal 8).

Agenda

Zaterdag 28 november, 20u30 VC GREENYARD Maaseik - Tectum Achel

Woensdag 9 december, 20u30 VBC Waremme - VC GREENYARD Maaseik

Zaterdag 12 december, 20u30 VC GREENYARD Maaseik - Decospan Menen

*Omwille van COVID-19 zijn de thuiswedstrijden NIET toegankelijk voor derden !!!

 

Print-vriendelijke versieStuur naar een vriendPDF versie

Powered by HostYou - Webbuilding & Design by ZuPP - Mastered by MVe/PMa - Engineering by Co-Ko - Copyright © 2020

CONTACT

 

Volleybalclub GREENYARD Maaseik

Sportlaan 10 - 3680 Maaseik

T: 0032 (0) 89 56 26 78

F: 0032 (0) 89 56 10 59

E: info@vcgreenyardmaaseik.be