Absurdistan

Een tijdje geleden publiceerden we hier de onwaarschijnlijk-onwaarschijnlijke wedstrijdtabel voor de volgende Beker van België. In heel het Belgische volleyballand wreef men zich de ogen uit en krabde men zich in de haren. “Dit kon toch niet waar zijn?” O.a. coach Vanmedegael van onze concullega’s reageerde in de pers behoorlijk scherp op deze onzin: álle topclubs (op ééntje na) in de ene tabelhelft, om elkaar op te vreten. Die ene andere topclub krijgt – met alle respect voor de mindere goden in die tabelhelft – op nooit geziene wijze de rode loper uitgerold naar de finale.

Hoe onwaarschijnlijk dit allemaal ook oogt, de bond krijgt het voordeel van de twijfel. Er was immers geen mens aanwezig bij die ‘loting’ (???) zodat ook geen mens kan beweren dat er iets niet koosjer was … End of story.

Vandaag lezen we echter bij diezelfde concullega’s dat er blijkbaar geen rem en geen maat staat op de kolderbrigade en haar zotte verwezenlijkingen, stiekem in schimmige achterkamertjes, waar het woord transparantie onder een dikke laag stof is verdwenen.

Blijkbaar werd bij die eerste loting (?) één team over het hoofd gezien. Zoals het naar verluidt bij de Lotto ooit eens is gebeurd dat één balletje niet uit het rekje viel … Welja, shit happens. Dat zijn dingen die niet uit te sluiten vallen. Ook dit euvel wordt met de mantel der liefde bedekt, want – halleluja – dit was voorwaar meteen ook een uitgelezen aanleiding voor een volledig nieuwe loting: een unieke kans om op een elegante manier, zonder veel gezichtsverlies, de eerdere miskleun ongedaan te maken.

Ja, dat had je gedacht. Onfeilbaarheid is nog altijd het privilegie van bobo’s. Enkel de loting voor de eerste ronde werd overgedaan, zo vernemen we. Uiteraard zonder getuigen.

Als je denkt dat je alles hebt meegemaakt … (PiP)

 

Print-vriendelijke versieStuur naar een vriendPDF versie

Powered by HostYou - Webbuilding & Design by ZuPP - Mastered by MVe/PMa - Engineering by Co-Ko - Copyright © 2021

CONTACT

 

Volleybalclub GREENYARD Maaseik

Sportlaan 10 - 3680 Maaseik

T: 0032 (0) 89 56 26 78

F: 0032 (0) 89 56 10 59

E: info@vcgreenyardmaaseik.be