3e set koelbloedig afgewerkt door VC GREENYARD Maaseik

<p>Foto Frans Verreycken</p>

Iets meer dan twee weken was het geleden dat VC GREENYARD Maaseik zijn laatste wedstrijd speelde. Daarna volgde een welgekomen winterstop na de tumultueuze maand december.

Maar daarnaast was er ook tijd om de volgende spannende maand voor te bereiden, te beginnen met een wedstrijd in Haasrode. De Vlaams-Brabanders waren al voor de vierde keer dit seizoen de tegenstander van Maaseik.

De thuisploeg begon met Pavelka, Pardon, Van Walle, Christiaens, Huysegoms, Malisse en libero Verstraete. Coach Banks trad aan met Cox, Blankenau, Tammemaa, Pupart, Baetens, Grozdanov en vaste libero Dronkers.

De eerste set verliep gelijk op tot 9-9. Toen vond Maaseik zijn betere vorm van eind 2018 terug en stoomde het door naar 14-19. Tammemaa maakte de set uit met 2 aces, 16-25.

In set twee stond de thuisploeg een pak zelf zekerder tussen de lijnen. Ze hielden gelijke tred tot 8-8 waarop de Maaslanders onder leiding van Seppe Baetens terug een versnelling hoger schakelden, 14-18. De eerste set leek zich stilaan te herhalen maar niets was minder waar. Van Walle met een ace een grandioos blok op Cox zorgden voor 20-20. Bij 23-22 voelde coach Banks de bui al hangen maar zijn opposite herstelde zich. Met een ace en een bom van een opslag maakte hij een einde aan de tweede set, 23-25.

Haasrode-Leuven had bloed geroken en duwde het gaspedaal daarop extra in. Maaseik met de time-out bij 10-6. Een dubbele ace van Blankenau zorgde bij 12-13 opnieuw voor de voorsprong, maar niet voor lang. De thuisploeg speelde zeer volwassen en begon bij 19-15 toch een serieuze kloof te slaan. Maan was bij 23-19 de laatste troef van coach Banks om de set nog binnen te halen. En zo geschiedde. Over 24-22, 24-23 en vervolgens 24-24 knokten de roodhemden zich terug in de strijd. Van Walle besliste in het blok waarop de wedstrijd gespeeld was. Set 3 eindigde na een knotsgekke slotfase bij 24-26.

Een spannende wedstrijd die toch niet al te lang duurde, de ideale voorbereiding op komende woensdag zou je denken. Dan maakt VC GREENYARD Maaseik de eerst van twee verplaatsingen naar Polen in januari. Trèfl Gdansk, de ploeg van ex-Belgisch bondscoach Anastasi, is de tegenstander komende woensdag. Kunnen we opnieuw stunten tegen een Poolse klepper? (BrF)