2e plaats voor VC GREENYARD Maaseik na vlotte zege

<p>Foto Moisse</p>

Donderdag 6 december mochten de Maaslanders aantreden in Mont-Saint-Guibert.

Donderdag? Een competitiewedstrijd? Jazeker! Dankzij de ongelukkig geplaatste supercup moesten Maaseik en Guibertin noodgedwongen op zoek naar een nieuwe datum. De dag dat vele kinderen hun pakjes van Sinterklaas openden werd uitgekozen voor deze inhaalwedstrijd.

Maaseik begon met veel goesting aan de wedstrijd. Tammemaa hamerde verschillende ballen tegen de vlakte maar de voorsprong op Guibertin kon in eerste instantie niet echt vergroot worden, 6-8. Even later kwam Blankenau aan service en stelde zijn team gerust dankzij een geweldige opslagreeks, 6-11.

Pupart, die Baetens aan de kant had gehouden, zorgde voor het behoud van de voorsprong bij 10-15 met een immens kill block. Maaseik kwam vervolgens niet meer in de problemen en won set één met 19-25.

Set twee verliep een stuk minder vlot voor de Maaslanders. Na enkele blocks van de thuisploeg stond er 5-5 te lezen in Mont-Saint-Guibert. Kapitein Maan nam zijn ploeg vervolgens mee op sleeptouw wat voor het nodige effect zorgde, 10-13.

Diezelfde Maan sloeg de bal even later via het blok buiten voor 13-18. De roodhemden hadden totale controle over de wedstrijd. Tot Guibertin ineens kwam opzetten, na onder meer een ace van Godart greep coach Banks in met een time-out bij 20-21.

In de derde set greep de ploeg van coach Banks de thuisploeg meteen bij de keel, 3-7 en time-out. Over 6-11 vlotte de set al snel naar 12-17. Cox zorgde met een ace voor 13-19 en zo leken de drie punten al in de bus richting Maaseik te zitten. Van Heyste en Wojcik maakten nog hun opwachting maar lang konden ze niet meer tussen de lijnen staan. Wojcik zelf scoorde enkele knappe punten waardoor set 3 eindigde op 19-25.

Dankzij deze overwinning springt VC GREENYARD Maaseik over Aalst naar de tweede plek in de Euromillions Volley League. Zaterdag krijgt het team van coach Banks de kans om zelfs naar de eerste plaats te springen, al zal dat zeker niet vanzelf gaan. De roodhemden zullen drie punten moeten gaan halen op Schiervelde, allesbehalve een evidentie. (BrFr)