… en aan het einde winnen de Duitsers!

<p>Foto Patrick Martens</p>

Herken je dat? Zo'n nare rare droom waar je niet uit geraakt. Je schiet verward wakker, beseft even later "dju, wat 'n stomme droom", draait naar je andere zijde en hoopt nu eindelijk rustig te slapen, want morgen wacht een drukke dag. Maar even later beleef je opnieuw diezelfde hallucinante situaties. Om zot te worden. Opstaan, iets drinken, even turen of je in het oosten de aangekondigde vier planeten ziet, keurig op een rij, weer naar bed, proberen aan iets anders te denken, wegdutten en … niks aan te doen, daar is ie gvd alweer!

Kletsnat van het angstzweet was ik toen schril fluitende merels me bij het krieken van de dag uit mijn nachtmerrie bevrijdden! Knack speelde Menen in puin (hoera), maar zélf verslikten we ons in een vat Lindemans. Met vijf (5) valabele spelers. Gustavo op de libero, geel fluohesje bij gebrek aan groot groen truitje. Kazan! Liam op voetbalschoenen. De 2e SR flikt ons (what's new) en weigert Ferre toegang tot het terrein omdat ie U20 is. Seppe Baetens (!) wil ons depanneren als 6e man, maar krijgt een pv van Stijn D'Hulst die niet met Knack in Menen zit, maar in Aalst, als veldwachter met kepie … Man, man, man, miserie, miserie.

Tot daar mijn nachtmerrie. Zaterdag valt het doek over deze Final Four die dus tóch spannend blijft tot de laatste speeldag. Onze opdracht is wéér poepsimpel: bewijzen dat we de finale waard zijn door zonder kleerscheuren af te rekenen met Aalst. Dat is de conditio sine qua non, onze eigen verantwoordelijkheid, maar … moeilijk, moeilijk, moeilijk! Aalst wil deze Final Four immers niet afsluiten zonder punten maar integendeel coach Devoghel uitwuiven met een overwinning. Sorry Johan, in de huidige omstandigheden zullen we er alles aan doen om je dat niet te gunnen, dat begrijp je wel ...

Terwijl ons team zijn laatste troeven uitspeelt in Aalst – en alléén met die wedstrijd bezig mag zijn! – vindt in Menen een andere veldslag plaats. Roeselare legde in deze Final Four een foutloos parcours af, telt haast evenveel punten als zijn drie concurrenten (?) samen en kan een onuitgegeven zes op zes halen. Kwatongen, doemdenkers, complotdenkers en andere pessimisten vinden altijd wel een drogreden om te geloven dat Knack het zomaar cadeau zal geven aan Menen. PiP gelooft dat niet. En trouwens: mevrouw PiP zegt altijd (nou ja, altijd?) dat het totaal geen zin heeft te piekeren over dingen waar je geen vat op hebt. Al onze energie moet naar Aalst: we willen daar geen nachtmerrie.

Zaterdag valt het doek over de Final Four. Knack en wie nog? Volleybal is een beestig spannend spelletje dat alle kanten uit kan, maar aan het einde winnen de Duitsers! Anders gezegd: het draait toch altijd weer uit op de klassieke finale!

Live, via de volgende link: livescore | livestream

 

Agenda

Zaterdag 23 april, 20u00 Lindemans Aalst - VC GREENYARD Maaseik

 

Print-vriendelijke versieStuur naar een vriendPDF versie

Powered by HostYou - Webbuilding & Design by ZuPP - Mastered by MVe/PMa - Engineering by Co-Ko - Copyright © 2021

CONTACT

 

Volleybalclub GREENYARD Maaseik

Sportlaan 10 - 3680 Maaseik

T: 0032 (0) 89 56 26 78

F: 0032 (0) 89 56 10 59

E: info@vcgreenyardmaaseik.be

 

Comments